Oscar 2020: Care este filmul preferat al lui Cristian Tudor Popescu. Cum vede celelalte producții

Oscar 2020: Care este filmul preferat al lui Cristian Tudor Popescu. Cum vede celelalte producții

În această noapte românii pot afla care este cel mai bun film, cel mai bun actor, regizor, la Gala Premiilor OSCAR, la cea de-a 92-a ediție, la Los Angeles. Așa cum ne-a obișnuit, ca în fiecare an, Cristian Tudor Popescu are preferați, la toate categoriile prezente dar și predicții, personale asupra marilor câștigători, din această noapte.

Oscar 2020: Care este filmul preferat al lui Cristian Tudor Popescu

Anul acesta, la OSCAR, sunt filme controversate, cum ar fi ”JOKER”, sau parodii ironice asupra condiției umane, exemplul ”Jojo Rabbit”, sau re-adaptări ale unor clasic, cum e filmul ”Little Women”, biografii, la fel de controversate, cum este ”Judy”, cu șanse mari pentru cea mai bună actriță în rol principal, și multe altele. Toate au fost luate în calcul de Cristian Tudor Popescu, dar, ca fiecare, subiectiv, are preferații săi.

Așa cum menționam, filmul lui Tod Phillips, ”JOKER”, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, este unul din cele mai controversate filme ale anului 2019, iar jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu este la prima critică adusă filmului, în opinia sa cu o nemeritată nominalizare la cel mai râvnit premiu din lumea cinematografiei americane și mondiale.

„Sunt, ca în fiecare an, filme care n-au ce să caute în nominalizarea asta de 9. Cu şanse dintre aceste 9 filme sunt «Joker», evident, «febleţea» mea, acest film «minunat», plin de originalitate, apoi «Once upon a time… in Hollywoood», aici sunt într-o situaţie destul de neplăcută, pentru că îmi place mult Tarantino, dar nu-mi prea place ce a făcut aici. Şi «1917». Şi «Irishman», a spus Cristian Tudor Popescu în ediţia emisiunii „În faţa ta“, de la Digi24.

Filmul care ar merita, și are toate șansele să se întâmple, la marele premiu pentru cel mai bun film, este ”Parasite”, un film sud-coreean, în regia lui Bong Joon Ho, iar despre acest lucru a și povestit jurnalistul.

„Eu când trebuie să vorbesc despre nişte filme, am acest obicei, bun sau prost, în calitate de critic de film, văd a doua oară filmul respectiv. Este, după părerea mea, datoria oricărui critic, înainte de a se pronunţa, să vadă filmul de două ori. Rar mi se întâmplă ca un film care mi s-a părut slab sau mediu să mi se pară bun şi foarte bun după aceea. Invers da, se întâmplă destul de des. O excepţie de felul ăsta este «Parasite», al lui Bong Joon Ho.

Oscar 2020: Care este filmul preferat al lui Cristian Tudor Popescu. Cum vede celelalte producții
Oscar 2020: Care este filmul preferat al lui Cristian Tudor Popescu. Cum vede celelalte producții (”Parasite”, regia Bong Joon Ho)

După ce l-am văzut prima dată, mi se-a părut foarte bună partea întâi, dar m-a dezamăgit finalul. Văzându-l a doua oară, am sesizat ecartul necesar acolo, e foarte mic, dar există. Există o distanţare faţă de ce se întâmplă în acel final extrem de violent, un final am putea spune tarantinoesc. Cu înjunghieri, sânge pe pereţi. Un final gore… Însă există acolo o distanţă a regizorului faţă de ce se întâmplă pe ecran. Nu e aşa, cuţitul ăla e ca să râdem.

E o cheie ludică, ironică, pe care n-am văzut-o prima dată. Depinde când vezi un film de starea în care te afli. Prima dată mă simţeam foarte rău din punct de vedere fizic. Şi când mă simt foarte rău îmi scade capacitatea de a recepţiona un film“, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cum vede celelalte producții

Chiar dacă nu i-au plăcut celelalte producții, le recunoaște meritele și confirmă faptul că, aproape toate, au șanse la câștigarea trofeului la Gala Premiilor OSCAR, gală ce va putea fi urmărită de români, începând cu ora 3 dimineața, ora României, pe contul oficial de Tweeter al Academiei Americane de Film.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI