22 aug. 2023 | 08:51

Orhideea înflorește tot anul și are flori luxuriante. Grădinarii recomandă acest truc

Sfaturi pentru grădinari
Orhideea înflorește tot anul și are flori luxuriante. Grădinarii recomandă acest truc

Orhideea este una dintre plantele de interior ce pot să înflorească pe parcursul întregului an. Florile sale sunt pur și simplu spectaculoase. Pentru a obține un astfel de efect, este necesar să-i acorzi atenție, mai ales la capitolul îngrășământ. Cu ce amestec să uzi floarea o dată la trei săptămâni.

În ce loc din casa ta să așezi orhideea

Dacă îți plac grădinăritul și florile, mai mult ca sigur ai cel puțin o orhidee în locuința ta. Acest tip de flori sunt ușor de cultivat și de îngrijit, atât timp cât le asiguri condițiile ideale de mediu. Există sute de specii de orhidee dintre care poți alege, toate cu tulpini înalte, frunze mari și flori spectaculoase.

În cazul tuturor, se aplică o regulă de aer: trebuie plantate într-un ghiveci încăpător. Când cumperi orhideea, probabil este înflorită și sănătoasă. Doar că de cele mai multe ori, nu este împachetată corect pentru a avea parte de spațiul necesar pentru creșterea rădăcinilor pe termen lung.

Astfel, este important să muți orhideea într-un ghiveci încăpător și care să prezinte opțiuni de drenaj foarte bune, în așa fel încât rădăcinile să nu putrezească. Nu muta orhideea într-un alt ghiveci dacă este în plină floare. Redu cantitatea de apă până când florile dispar încet, apoi mut-o.

Pune orhideea într-un spațiu cu multă lumină, preferabil la o fereastră orientată spre sud sau est. Ud-o periodic, de fiecare dată când solul este uscat. Nu uita, de asemenea, de îngrășământ. Orhideea are mare nevoie de nutrienți când este în plin proces de dezvoltare.

Ce ajută orhideea să înflorească tot anul

Playtech Știri îți va explica ce așa-zis truc îți va ajuta orhideea să înflorească pe tot parcursul anului. Secretul se rezumă la un supliment organic, pe care trebuie să-l prepari chiar tu. Acesta îți va ajuta planta să se dezvolte, să înflorească și să supraviețuiască în toate cele 12 luni ale anului.

Vei avea nevoie de patru căței de usturoi pentru prepararea suplimentului. Deși este des folosit în arta culinară, usturoiul are efecte uimitoare și benefice totodată în cazul plantelor, în special în cazul celor de interior. Leguma are o cantitate mare de antioxidanți, acizi organici și uleiuri esențiale.

Toate elementele amintite hrănesc solul în care crește orhideea, contribuie și stimulează înflorirea sa și, de asemenea, întăresc sistemul imunitar al plantei. Da, și florile au un sistem imunitar care, dacă este slăbit, conduce la vestejirea și moartea lor.

Curăță patru căței de usturoi, pune-i într-un PET de 1,5 litri pe care ulterior umple-l cu apă. Lasă usturoiul la înmuiat 24 de ore, apoi strecoară amestecul. Apa de usturoi toarn-o pe solul orhideei tale o dată la trei săptămâni. O vei proteja de paraziți și boli și va înflori frumos tot anul.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cătălin Scărlătescu scoate la iveală noi detalii despre Masterchef: Fac mișto de mine
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro