Secret pentru gospodinele iubitoare de orhidee. Acesta este amestecul puternic cu care trebuie să uzi orhideele, dacă vrei să înflorească pe parcursul întregului an. Se aplică de două ori pe lună și ai nevoie doar de două produse pentru a-l prepara.
Orhideele sunt, în opinia unor reprezentante ale sexului frumos, cele mai frumoase și mai exotice plante. Dacă și ție îți plac și vrei să le menții într-o stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp, este important să le asiguri condițiile de mediu necesare. Uneori, pot fi destul de dificil de întreținut.
Primul aspect de care trebuie să ții cont este faptul că orhideele au nevoie de foarte multă lumină. Dacă nu au parte de cel puțin șase ore de lumină pe zi, nu vor mai înflori. Nu este obligatoriu să fie lumină solară, poți folosi și surse de iluminare artificială pentru a ajuta orhideea să crească frumos.
În același timp, ai grijă la procesul de udare. Știai că apa prea puțină sau prea multă poate să împiedice înflorirea orhideelor din locuința ta? Este esențial să uzi florile doar în momentul în care solul în care se află este aproape uscat la atingere. Lasă excesul de apă să se scurgă, apoi, din ghiveci.
Pentru a înflori pe tot parcursul anului, orhideele au nevoie să fie curățate și fertilizate. Să vorbim, mai întâi, despre primul caz. Orice floare care pare că se vestejește, precum și frunzele galbene trebuie să fie îndepărtate. Altfel, orhideea nu va putea să înflorească constant, dimpotrivă.
Fertilizarea orhideei se referă la aplicarea unui îngrășământ la rădăcina plantei, care să o protejeze în sezonul de creștere de insecte și dăunători și să-i ofere, în același timp, substanțele nutritive de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă. Este recomandată utilizarea unui îngrășământ natural, dacă este posibil.
Există un amestec foarte simplu pe care îl poți prepara cu doar două ingrediente. Ai nevoie de un sfert de cană de lapte și trei sferturi de cană de apă. Pune într-un recipient ambele produsele și amestecă-le ușor. La fiecare 15 zile, aplică amestecul la rădăcina orhideelor din locuința ta. Nu vor ofili niciodată și vor înflori pe parcursul întregului an.
Probabil te întrebi ce rol joacă laptele într-o astfel de situație. Ei bine, există analize care arată că aplicarea laptelui la rădăcinile plantelor poate fi foarte benefică, pentru că produsul conține mai multe substanțe nutritive, dintre care amintim calciul, magneziul și potasiul, toate importante în procesul de creștere.
Citește și: Cum poți avea doua orhidee în una singură. Cel mai tare truc al grădinarilor profesioniști
Mai mult decât atât, laptele poate să contribuie și la reducerea probabilității de dezvoltare a bolilor fungice în cazul florilor. Totul, datorită unei proteine numite cazeină, care acționează ca fungicid natural și poate să ajute la „monitorizarea” agenților patogeni din solul în care a fost plantată orhideea, în cazul de față.