Organizația caritabilă a Prințului Charles are probleme cu poliția. Ce acuzații i se aduc

Organizația caritabilă a Prințului Charles are probleme cu poliția. Ce acuzații i se aduc
Probleme la organizația caritabilă a Prințului Charles: Poliția a intervenit

Poliția va investiga organizația caritabilă deținută de Prințul Charles. Oamenii legii au primit informații potrivit cărora organizația deținută de viitorul Rege al Marii Britanii ar fi făcut un gest nepotrivit. Autoritățile au declarat că investighează presupusele infracțiuni în conformitate cu prevederile unei legi de prevenire a abuzurilor din 1925. Ce se întâmplă?

Probleme la organizația caritabilă a Prințului Charles: a intervenit Poliția. Care sunt acuzațiile?

Poliția va investiga informațiile primite care arată că organizația caritabilă a urmașului la tron a oferit ajutor unui cetățean saudit. Oamenii legii au declarat că vor investiga presupusele infracțiuni în conformitate cu prevederile unei legi de prevenire a abuzurilor din 1925.

Nu au avut loc arestări sau interogatorii până în aceste momente. Fundația Prințului a declatat că „ar fi nevpotrivit să comenteze o anchetă în curs de desfășurare.” Decizia intervenției autorității vine ca urmare a evaluării unei scrisori care ar fi fost scrisă de fostul valet al prințului Charles, Michael Fawcett.

Rândurile au ieșit la iveală în presă în septembrie anul trecut. Bărbatul s-a retras temporat la scurt timp după scandalul creat în media, ulterior a demisionat din funcția de director executiv al Fundației Prințului.

Anchetă penală în an de sărbătoare

Organizația caritabilă a anunțat mai apoi o anchetă cu privire la acuzațiile primite. Clarence House a subliniat din nou declarații potrivit cărora Prințul Charles ‘nu a avut cunoștință de presupusa ofertă de onoruri sau de cetățenie britanică pe baza donațiilor către organizația sa de caritate.’

O anchetă de anul trecut a concluzionat că Fawcett a colaborat cu cei responsabili de nominalizările la onoare. Acesta l-ar fi favorizat pe miliardarul saudit, care a donat peste 1.5 milioane de lire sterline oraganizațiilor de caritate regale, arată Daily Mail.

Prințul de Wales a insistat că ‘nu știe’ despre presupusa înțelegere, dar s-ar putea dovedit totuși că a fost unul din martorii vitali pentru că a avut întâlniri private cu Mahfouz la ambasada britanică din Arabia Saudită, la Londra și Scoţia.

  • Scandal peste scandal la Palat

Din păcate, ancheta autorităților merge mai departe tocmai în anul care marchează 70 de ani de la urcarea Reginei Elisabeta a II-a pe tronul Marii Britanii. În timpul acesta, Prințul Andrew a părăsit familia regală și este nevoit să plătească daune de 14 milioane de lire sterline femeii care l-a acuzat de hărțuire sexuală. Virginiei Giuffre a avut câștig de cauză în cele din urmă. Tensiunile nu contenesc să dispară nici acum din sânul britanicilor care comentează dur cele întâmplate la Palat.