Orele la care trebuie să uzi plantele și florile iarna. De ce este important să pui mai puțină apă în sezonul rece

Orele la care trebuie să uzi plantele și florile iarna. De ce este important să pui mai puțină apă în sezonul rece
Orele la care trebuie sa uzi plantele si florile iarna. De ce este important sa pui mai putina apa in sezonul rece

Iubitorii de plante ar trebui să știe câteva lucruri specifice pentru a avea succes atunci când vine vorba de îngrijirea corespunzătoare a acestora. Prin urmare, iată câteva motive pentru care plantele ar trebui irigate mai puțin, în anotimpul rece, și care sunt orele indicate când florile au nevoie de apă. Încearcă și tu aceste trucuri geniale.

Când și cum trebuie udate corect plantele

Pe timp de vară, plantele și florile din grădină și apartament trebuie udate în fiecare zi sau la 2-3 zile, din cauza temperaturilor ridicate și a căldurii care evaporă, de cele mai multe ori, apa. Cu toate acestea, îngrijirea plantelor diferă pe timp de iarnă.

În anotimpul geros, florile și plantele din ghiveci nu trebuie udate la fel de des, deoarece acestea s-ar putea îneca, dacă nu sunt tratate cu atenția cuvenită.

Specialiștii îți dezvăluie câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora îți vei putea face o idee mult mai bună despre cum și când ar trebui să le oferiți acest element vital și important, astfel încât să trăiască mult mai mult.

Florile și plantele de apartament intră într-un fel de stadiu de hibernare, pe parcursul celor trei luni de iarnă. De aceea, este important să nu le dăm prea multă apă, evitând astfel ca plantele să putrezească.

În acest caz, grădinarii recomandă să udați plantele de două ori pe săptămână, în special a plantelor mai mici, precum cactușii. De asemenea, un aspect important de luat în vedere este să respectați anumite ore de întreținere a plantelor.

Florile din ghiveci trebuie udate, de regulă, la primele ore ale dimineții sau seara târziu. De asemenea, dacă solul plantei dumneavoastră este înghețat, nu este recomandat să irigați floarea.

Ce îngrășământ folosim pentru plante iarna

Pe de altă parte, este indicat să atingeți solul plantei pentru a verifica dacă se simte uscat sau prăfuit, situație în care puteți aplica mai multă apă.

În final, poți adăuga câteva elemente precum perlit sau hidrogel, pentru ca plantele tale favorite să aibă o retenție mai mare de apă, care să le ajute la creștere.

  • plantele adaptate la frig au nevoie de un îngrășământ organic precum humus, compost sau gunoi de grajd o dată pe lună, într-un strat de 2 – 5 centimetri.
  • plante ce nu tolerează frigul au nevoie de o lingură de îngrășământ mineral, o dată pe lună.

Alegerea unui îngrășământ ideal pentru plante este extrem de important, chiar și în sezonul rece al anului. Specialiștii spun că putem fertiliza toate plantele în timpul iernii, înafara plantelor carnivore care se hrănesc cu insecte foarte mici.