Orban, despre guvernarea PSD-ALDE: ”ne-au făcut praf” și ne bagă în criză

Orban, despre guvernarea PSD-ALDE: ”ne-au făcut praf” și ne bagă în criză

Aflat în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai, Ludovic Orban a făcut tot mai multe declarații împotriva guvernării PSD-ALDE.

Mai ales în ultimul an, președintele PNL a fost foarte vocal când vine vorba de derapajele guvernării actuale. De cele mai multe ori, partidul pe care îl conduce a votat împotriva inițiativelor PSD și a încercat să prevină distrugerea justiției din România. În contextul majorității parlamentare deținute de PSD-ALDE cu UDMR, efortul a fost însă, de cele mai multe ori, inutil. În acest context, Orban a avertizat de riscul unei eventuale crize spre care ne îndreptăm.

„Este nevoie în România să revenim la o stare de normalitate, ca decizia să ajungă pe mâna unor oameni care au capul pe umeri, care au picioarele pe pământ, care înţeleg foarte bine cum funcţionează economia şi care să facă cu adevărat lucruri care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea acestei societăţi. (…) Trebuie schimbate foarte multe lucruri, lucruri care generează o disfuncţionalitate majoră în aproape toate sistemele din România. Uitaţi-vă ce se întâmplă în economie. Ăştia au făcut praf toate echilibrările economice. Cred că dacă ăştia mai stau mult, ne îndreptăm spre criză”, a spus Orban la evenimentul „Români care mişcă România”, un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Indicatorii economici trădează o direcție îngrijorătoare pentru situația actuală a țării. Semnele de alarmă sunt din ce în ce mai dese. „Uitaţi-vă la semnalele de alarmă care provin din indicatorii economici. Sunt semnale extrem de serioase: producţia pe stoc, problema arieratelor, reducerea producţiei industriale. Toate acestea sunt semnale în condiţiile în care nu există o criză pe afară. Eu vă spun că dacă izbucneşte o criză internaţională, România va fi şi mai nepregătită decât a fost în 2018.

Să pierzi o asemenea ocazie, să ai cinci ani o fereastră de oportunitate în care să nu trebuiască să faci altceva decât să laşi economia din România să se dezvolte, să laşi oamenii de afaceri să-şi crească afacerile, să folosească banii pentru dezvoltare, să produci atâtea obstacole, atâtea idioţenii, atâtea prostii care nu au făcut altceva decât să creeze probleme suplimentare oamenilor de afaceri, e greu de imaginat”, a afirmat el.

Marea problemă a liderului PNL ține de numărul mare de instituții guvernamentale al căror scop unic ține de controlul activității firmelor. „Eu cred că în România avem cel mai mare număr de entităţi care se ocupă de controale. Aceasta este activitatea de bază – în România se controlează”, a concluzionat Orban. Soluția cea mai bună, în opinia sa, este înființarea unei administrații antreprenoriale.