Tăriceanu, la prezidențiale: Cum a reacționat Orban la candidatul PSD-ALDE

Tăriceanu, la prezidențiale: Cum a reacționat Orban la candidatul PSD-ALDE

În 2019, vom avea parte de alegeri prezidențiale în România. În timp ce Iohannis a anunțat că va candida din nou pentru cea mai înaltă poziție din Stat, în tabăra adversă îi avem pe Tăriceanu și Dragnea.

Momentan, nu se știe dacă alianța PSD-ALDE va avea un candidat comun la prezidențiale sau vom vorbi de două candidaturi din partea celor două formațiuni politice. S-au vehiculat în presă în mai multe variante, iar Dragnea și Tăriceanu au făcut câteva afirmații pe marginea subiectului.

Primele declarații au fost făcute de liderul PSD în decembrie 2018. Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.

Tăriceanu s-a aruncat la câteva afirmații curajoase pe marginea acestui subiect pe parcursul weekend-ului. „Toma Petcu nu a făcut o declarație belicoasă. Da, e o constatare într-adevăr, pentru că din 2000 încoace niciun candidat al PSD nu a câștigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns și Adrian Năstase și Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Și e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea șanselor candidatului”, a declarat Tăriceanu duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Mediafax.

Cei care erau curioși de o posibilă candidatură din partea lui Călin Popescu Tăriceanu au primit un răspuns cât se poate de abstract. „Un astfel de anunț nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre și în funcție de cel care oferă cele mai bune șanse pentru câștigarea viitorului mandat prezidențial”.

Nu a trecut mult timp de la afirmațiile celor doi lideri PSD-ALDE până când Ludovic Orban ”i-a desființat” pe amândoi. „Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să-i fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă încât să candideze la prezidenţiale. Când ai 13-14% cotă de încredere şi intenţie de vot cu PSD în spate tu să candidezi la prezidenţiale, nu-l votează nici PSD-iştii la prezidenţiale.

În plus, Dragnea, nu este el genul de om care să iasă la bătaie şi să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Nu! Va pune un prost, pe Fifor sau pe Bădălău. (…) Va pune pe cineva care să deconteze, cum să deconteze el?! Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD este complet nerealistă. Cunoscând datele din sondaj va găsi un Acar Păun, un vinovat de serviciu”, a declarat Orban, duminică seara, la B1 Tv.

În opinia liderului PNL, câștigătorul este ușor previzibil. „Alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de preşedintele Iohannis. (…) După părerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a câştiga nicio alegere. Dacă merge pe linia pe care au început, se duc în cap”, a spus Orban.

„PSD nu poate să-şi permită să valideze un candidat un om din afara PSD. Pe de altă parte, sunt electori PSD care nu vor vota cu un candidat care nu este în PSD. Nu se vor simţi reprezentaţi. Trei: Ce ecuaţie a puterii va mai putea exista dacă câştigă preşedinţia din zona de stânga alt om decât un om controlat de Dragnea? (…) Dragnea, dacă va fi convins mie în sută că Tăriceanu nu are nicio şansă să câştige, s-ar putea să-l pună, dar tot cu scopul de a-i provoca o înfrângere care să-i permită lui să dea vina pe altcineva pentru eşecul din prezidenţiale. Ca posibilitate ca Tăriceanu să fie candidatul susţinut de PSD – un maxim 5%”, a declarat Ludovic Orban, conform AGERPRES.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI