Prezicerea lui Orban: Cum va mări PSD prețurile în 2019, fără să știi

Prezicerea lui Orban: Cum va mări PSD prețurile în 2019, fără să știi

În cazul în care săreai în sus de bucurie că a crescut salariul minim pe economie, afirmațiile lui Victor Orban pe marginea planului PSD pentru viitorul apropiat te vor întrista.

Într-o conferință organizată la Brașov de liderul PNL, Victor Orban pare că se află în campanie electorală. Președintele principalului partid de opoziție a venit la înaintare cu mai multe atacuri la adresa PSD-ului. În cazul în care mai exista o urmă de optimism legată de situația economică îmbucurătoare din țara noastră, Orban face o treabă foarte bună în a o distruge.

Conform spuselor lui Orban, guvernul PSD-ALDE ne pregătește un nou puseu inflaționist ce ar trebuie să se resimt de la 1 ianuarie 2019, la câteva luni după creșterea salariilor. ”Cum face această şmecherie? Foarte simplu! Prin indexarea accizelor în funcţie de inflaţie indexează accizele exact la carburanţi, unde, ca urmare a creşterii lor, estimarea este că va creşte preţul la pompă cu cel puţin 10 bani, pentru produse energetice, electricitate, pentru gaz petrolier lichefiat GPL, de asemenea, pentru alte produse cum ar fi băuturi alcoolice, ţigări, etc.

În condiţiile în care tu ai cea mai mare inflaţie din Europa, ca ţară, ar trebui ca Guvernul să ducă politici de reducere a inflaţiei. Ori Guvernul nu numai că nu face acest lucru, dar toarnă gaz pe foc, încearcă să stingă un foc turnând gaz pe foc. Eu am spus, încă de la începutul acestei guvernări, că, din cauza promisiunilor mincinoase făcute în campania electorală, Guvernul va provoca inflaţie prin politici fiscale, bugetare şi politici la nivelul macro-economic”, a afirmat liderul PNL.

Practic, în timp ce unii români vor trăi cu iluzia unor câștiguri umflate, veniturile vor fi de fapt mai mici, din cauza prețurilor crescute.

”Orice creştere de venit trebuie să ducă la creşterea puterii de cumpărare. Ca să ducă la creşterea puterii de cumpărare nu trebuie însoţită de inflaţie, aceasta este o regulă clară economică şi PSD-ul încalcă această regulă, pentru că nu le pasă, de fapt, de nivelul de viaţă al românilor, singura lor preocupare este să-l scape pe Dragnea de puşcărie şi să pună mâna pe Justiţie şi pe toate instituţiile statului”, a susţinut Orban.

În final, puterea de cumpărare a tuturor cetățenilor români va fi afectată negativ de stimularea artificială a creșterii inflației. Ca o eventuală soluție, președintele PNL a insistat pe nevoia de investiții în sectorul public și privat. Acestea vor reprezenta un motor autentic de creștere economică cu beneficii pe termen lung pentru români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI