România ireală: primarul PSD a cerut șpagă pentru drumul către scutul antirachetă

România ireală: primarul PSD a cerut șpagă pentru drumul către scutul antirachetă

Ion Aliman, primar la Deveselu din partea PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Cel mai ciudat episod din cariera sa e din 2015.

Ion Aliman, primar PSD, ar fi cerut, în 2015, o şpagă de 70.000 de lei. Asta însemna un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate. Printre acestea era și drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu.

La Deveselu e și scutul militar antirachetă al NATO. Acuzațiile au fost formulate de procurorii DNA.

„Inculpatul Aliman Ion a dorit să ţină blocaţi aceşti bani până la momentul negocierii şi stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mită, în legătură cu drumul militar ce fusese finalizat de SC […] SRL la 17.06.2013, aşa cum rezultă şi din declaraţiile martorului […]”, se arată în rechizitoriu.

Contractul de reabilitare drumuri era în valoare de peste 9,2 milioane de lei. Drumul militar către scutul antirachetă a costat aproape 1,3 milioane de lei.

Primarul PSD n-a mai primit banii. Procurorii l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită sub forma pretinderii.

Firma care a realizat lucrările este Construct Plus din Giurgiu a lui Mădălin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

Lucrările pentru baza militară care găzduieşte scutul antirachetă au costat Guvernul Statelor Unite ale Americii 400 milioane dolari. Anual, sistemul costă 20 de milioane de dolari cheltuiţi pentru funcţionarea sistemului. Ulterior, scutul a intrat în jurisdicția NATO.

Sursa: G4Media