Oraşul în care primăria oferă 135.000 de lei celor care se mută acolo. Localitatea e superbă, străduţele sunt ca într-o poveste

Oraşul în care primăria oferă 135.000 de lei celor care se mută acolo. Localitatea e superbă, străduţele sunt ca într-o poveste
Oraşul în care primăria oferă 135.000 de lei celor care se mută acolo

Cei care sunt dornici să facă o schimbare majoră în viața lor ar trebui să profite din plin de o ofertă ce pare de nerefuzat. Autoritățile locale dintr-un oraș superb se pregătesc să ofere în jur de 135.000 de lei, adică echivalentul a 30.000 de euro, persoanelor care se mută acolo.

Oraşul în care primăria oferă 135.000 de lei pentru cei care se mută acolo

Nu este prima oară când autoritățile din orașe aproape abandonate apelează la metode inedite de a atrage noi locuitori. De câțiva ani, primăriile din tot mai multe localități au anunțat că scot la vânzare case la prețuri incredibil de mici – unele chiar și la un euro – sau oferite chiar gratuit celor care își doresc să se mute acolo și să le renoveze.

Cel mai recent exemplu vine din Italia, dintr-un colț al țării ce pare desprins din povești. Primăria din Presicce, un oraș pitoresc din regiunea Puglia a anunțat recent că va oferi până la 30.000 de euro, adică peste 135.000 de lei, persoanelor care sunt dispuse să cumpere una dintre casele abandonate din localitate și să se mute acolo.

Locuințele scoase la vânzare prin acest program pot fi achiziționate cu aproximativ 25.000 de euro, însă investiția finală, pentru cumpărători, va fi mai mare, în condițiile în care construcțiile au nevoie de reparații serioase. În ciuda costurilor, oferta este una aproape imposibil de refuzat. Presicce, amplasat în tocul cizmei italiene, se află la distanță mică de plajele cu nisip fin din Santa Maria di Leuca.

„Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”

Autoritățile locale sunt convinse că vor reuși să aducă noi locuitori în orașul ce este, în prezent, aproape abandonat.

„Sunt multe case goale în centrul istoric pe care am dori să le vedem din nou ocupate”, a declarat consilierul local Alfredo Palese pentru CNN. „Este păcat să vedem cum vechile noastre cartiere pline de istorie și cu o arhitectură minunată se golesc treptat”.

Pentru a încuraja vânzările, primăria va oferi până la 30.000 de euro celor care se mută în Presicce. Palesse a adăugat că detaliile ofertei sunt încă în curs de finalizare, însă programul ar trebui să fie lansat oficial până la sfârșitul lunii. Informațiile complete urmează să fie anunțate site-ul primăriei.

„Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate. Finanțarea va fi împărțită în două: pentru cumpărare și pentru reparații, dacă este necesar”, a mai spus consilierul.

Vor putea beneficia de ajutorul de până la 30.000 de euro cei care își vor stabili reședința în Presicce și vor cumpăra una din casele construite înainte de 1991. Consilierul spune că prețurile caselor încep de la suma de 500 de euro pe metru pătrat, astfel că 25.000 de euro sunt suficienți pentru o locuință de 50 de metri pătrați.

Urmăriți Playtech.ro și pe