30 nov. 2021 | 14:27

Oraşul în care oamenii trăiesc fără bani şi nu există sărăcie. Este un loc unic în lume

Diverse
Oraşul în care oamenii trăiesc fără bani şi nu există sărăcie. Este un loc unic în lume
Unde se afla acest oras

Imaginează-ți un oraș lipsit de criminalitate, sărăcie, bani, guvern și greutăți. Aceasta este viziunea utopică pentru un oraș care chiar există în lumea noastră. Nu există nicio autoritate, legală sau politică, nici o persoană cu putere, pe care locuitorii să fie nevoiți să o respecte. Nu există nici legi scrise. În schimb, există un singur adevăr universal suprem după care funcționează orașul; cetățenii lucrează pentru armonie, iubire și acceptare și acordă prioritate educației și cercetării.

Orașul ideal unde oamenii trăiesc fără legi

Auroville este situat în sudul Indiei, în cea mai mare parte în statul Tamil Nadu, India, cu unele părți în Teritoriul Uniunii Puducherry din sudul Indiei.

A fost fondat la 28 februarie 1968 de Mirra Alfassa ca proiect al Societății Sri Aurobindo. Mirra Alfassa a fost colaboratoarea spirituală a lui Sri Aurobindo, care susținea ideea că „omul este o ființă de tranziție”.

Ea credea că „orășelul universal” din Auroville va contribui în mod decisiv la renașterea indiană.

Auroville se dorește a fi un oraș universal în care bărbații și femeile din toate țările să poată trăi în pace și armonie progresivă, dincolo de toate credințele, de toate politicile și de toate naționalitățile. Scopul lui Auroville este de a realiza unitatea umană.

În ceea ce privește dezvoltarea fizică, Auroville își propune să devină un model de „oraș al viitorului” sau „orașul de care are nevoie pământul”. Vrea să arate lumii că realizările viitoare în toate domeniile de activitate ne vor permite să construim orașe frumoase în care oamenii care privesc cu sinceritate spre un viitor mai armonios vor dori să trăiască.

Oamenii care locuiesc în Auroville provin din aproximativ 50 de națiuni, provenind din toate grupele de vârstă, clasele sociale, culturi și medii. Orașul nu are nicio restricție – toată lumea este binevenită să vină și să își găsească propria pace. Pe scurt, Auroville reprezintă umanitatea ca întreg.

Destinat inițial pentru 50.000 de persoane, în prezent, doar aproximativ 2.500 de rezidenți permanenți trăiesc acolo, iar aproximativ 5.000 de turiști îl vizitează în fiecare an.

Aici nu există conceptul de religie și nici bani

Auroville crede în slujirea adevărului, dincolo de convingerile religioase. În centrul comunei există un templu numit „Matrimandir”. Acesta are o semnificație spirituală pentru cei care practică yoga integrală și nu aparține niciunei religii sau secte anume. Înăuntru, există suficient spațiu pentru aproximativ 100 de persoane care se pot ruga și medita.

Nu există nicio autoritate, legală sau politică, nici o persoană cu putere, pe care locuitorii trebuie să o respecte. Nu există nici legi scrise.

În schimb, există un singur adevăr universal suprem după care funcționează orașul; cetățenii lucrează pentru armonie, iubire și acceptare și acordă prioritate educației și cercetării. În ciuda luptelor interne ale comunității, aceasta înflorește aproape ca o națiune independentă!

Aurovillienii nu folosesc bani – au o întreagă economie care funcționează pe principii de împărțire, dăruire și schimb.

Există un centru de distribuție în oraș, unde atât cetățenii, cât și străinii pot primi o masă, dar, în principal, oamenii produc ceea ce au nevoie și fac schimb de obiecte cu vecinii, fără aspirații de a câștiga din economia de troc.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro