20 sept. 2024 | 15:50

Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat

Turism
Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat
Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat

Atunci când vine vorba despre vacanțe și city break-uri, majoritatea românilor se îndreaptă spre destinații arhi-cunoscute din Europa, precum Barcelona, Madrid, Valencia, Roma, Veneția, Milano, Paris, Viena, Lisabona sau alte mari orașe. Există însă și destinații mai puțin cunoscute, care te pot cuceri cu frumusețea lor și care nu sunt deloc aglomerate de turiști.

Orașul din Europa pe care merită să-l vizitezi

Dacă te-ai săturat de destinațiile de vacanță comerciale și supra-aglomerate sau pur și simplu cauți un loc nou de vizitat, capitala Lituaniei este o destinație de luat în considerare. Orașul Vilnius este o destinație spectaculoasă și accesibilă, la care poți ajunge în doar câteva ore.

Supranumită „capitala bisericilor” datorită arhitecturii sale impresionante și numeroaselor lăcașuri de cult, orașul se remarcă, de asemenea, prin viața vibrantă și caracterul său boem. Turiștii pot găsi cazare începând de la 40 de euro pe noapte și se pot bucura de mese delicioase de la doar 9 euro, fiind o destinație perfectă pentru cei care nu vor să cheltuiască mulți bani.

Dacă alegi să vizitezi acest oraș, rezervă-ți câteva zile, pentru că ai ce vedea. Centrul vechi al Vilniusului, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este cel mai mare centru istoric baroc din Europa de Est, oferind o varietate de stiluri arhitecturale, de la baroc la gotic. Fondat în 1323, orașul a fost un important centru comercial și cultural, martor la evenimente istorice importante, inclusiv fondarea universității sale în 1579.

Principalele atracții turistice din Vilnius

Un punct central de interes este Piața Primăriei, situată în inima Vilniusului. Aici, vechea primărie, acum sediul biroului de turism și centru de expoziții, dă viață pieței pline de terase și cafenele. Din piață, poți merge spre Catedrala din Vilnius, o clădire neoclasică impunătoare ridicată pe vechi temple păgâne. Catedrala este principalul lăcaș de cult catolic din Lituania, iar cripta și catacombele sale oferă o perspectivă asupra istoriei marilor duci lituanieni. Nu rata ocazia de a urca în turnul clopotniței pentru a vedea panorama încântătoare.

Colina celor Trei Cruci, un loc legendar, oferă priveliști impresionante asupra Vilniusului după o urcare de 250 de trepte. Acest monument comemorează călugării franciscani martirizați și oferă o perspectivă unică asupra centrului vechi și cartierului boem Užupis. Acesta din urmă, cunoscut pentru independența declarată în 1997 și scena sa artistică vibrantă, este un loc încântător pentru plimbări, cu numeroase cafenele și galerii de artă.

Continuând vizita, Poarta Zorilor, singura poartă rămasă din vechile ziduri de apărare, adăpostește o capelă cu o icoană venerată pentru puterile sale miraculoase. Nu departe de aici, Universitatea din Vilnius, cea mai veche din țările baltice, se remarcă prin arhitectura sa și spațiul exterior liniștit. Biserica Sfântul Ioan, situată în cadrul universității, oferă priveliști minunate asupra centrului istoric.

Pentru o perspectivă mai amplă asupra istoriei, Muzeul Național al Lituaniei oferă o privire de ansamblu, de la Evul Mediu până în prezent. Bastionul din Vilnius, parte a vechilor ziduri de apărare, oferă imagini încântătoare și o incursiune în istoria locală. În cartierul Gedimino, o stradă animată plină de magazine și restaurante, vei putea experimenta forfota și viața cotidiană a orașului.

În final, pentru o experiență unică, vizitează Vijokliai Beer Garden, renumit pentru picturile sale murale și atmosfera relaxată. Și nu rata ocazia de a gusta mâncarea națională a Lituaniei, cepelinai, într-unul din restaurantele din Vilnius.

Parteneri
Cristina Cioran, din nou mamă. Vedeta a dezvăluit cine este tatăl viitorului copil al său
Redactia.ro
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări! A fost inaugurată în 1870 și este inspirată după un palat din Viena
Click.ro
„Sper ca Allah se va răzbuna pe el”. Cum a primit vestea prăbușirii regimului Assad mama copilului a cărui moarte a declanșat războiul
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ghinionul lovește ca un trăsnet o zodie! Ar putea să rămână fără bani chiar acum, pe final de an!
Unica.ro
Vestea momentului despre interzicerea mașinilor pe benzină și motorină. Strategia ce vizează România
EVZ.ro
Andrei Rotaru de la Insula iubirii, imagine romantică alături de Cristina. Dovada că foștii concurenți se înțeleg din ce în ce mai bine după ultima împăcare
Spynews
Decizie pentru românii cu bani numerar. S-a dat lege. Gata cu obligația la cont bancar
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
FĂRĂ PENSII MĂRITE ÎN 2025! „Legea nu a putut să fie finanțată”
Mediaflux
Rețetă pentru prăjitura Alba ca Zăpada. Desertul ideal pentru perioada sărbătorilor
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rețeta Gabrielei Cristea de ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure: „Este un deliciu care se face ușor”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro