20 sept. 2024 | 15:50

Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat

Turism
Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat
Orașul european pe care 99% dintre români nu-l știu, e la doar două ore de România. Merită vizitat, nu e supraaglomerat

Atunci când vine vorba despre vacanțe și city break-uri, majoritatea românilor se îndreaptă spre destinații arhi-cunoscute din Europa, precum Barcelona, Madrid, Valencia, Roma, Veneția, Milano, Paris, Viena, Lisabona sau alte mari orașe. Există însă și destinații mai puțin cunoscute, care te pot cuceri cu frumusețea lor și care nu sunt deloc aglomerate de turiști.

Orașul din Europa pe care merită să-l vizitezi

Dacă te-ai săturat de destinațiile de vacanță comerciale și supra-aglomerate sau pur și simplu cauți un loc nou de vizitat, capitala Lituaniei este o destinație de luat în considerare. Orașul Vilnius este o destinație spectaculoasă și accesibilă, la care poți ajunge în doar câteva ore.

Supranumită „capitala bisericilor” datorită arhitecturii sale impresionante și numeroaselor lăcașuri de cult, orașul se remarcă, de asemenea, prin viața vibrantă și caracterul său boem. Turiștii pot găsi cazare începând de la 40 de euro pe noapte și se pot bucura de mese delicioase de la doar 9 euro, fiind o destinație perfectă pentru cei care nu vor să cheltuiască mulți bani.

Dacă alegi să vizitezi acest oraș, rezervă-ți câteva zile, pentru că ai ce vedea. Centrul vechi al Vilniusului, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este cel mai mare centru istoric baroc din Europa de Est, oferind o varietate de stiluri arhitecturale, de la baroc la gotic. Fondat în 1323, orașul a fost un important centru comercial și cultural, martor la evenimente istorice importante, inclusiv fondarea universității sale în 1579.

Principalele atracții turistice din Vilnius

Un punct central de interes este Piața Primăriei, situată în inima Vilniusului. Aici, vechea primărie, acum sediul biroului de turism și centru de expoziții, dă viață pieței pline de terase și cafenele. Din piață, poți merge spre Catedrala din Vilnius, o clădire neoclasică impunătoare ridicată pe vechi temple păgâne. Catedrala este principalul lăcaș de cult catolic din Lituania, iar cripta și catacombele sale oferă o perspectivă asupra istoriei marilor duci lituanieni. Nu rata ocazia de a urca în turnul clopotniței pentru a vedea panorama încântătoare.

Colina celor Trei Cruci, un loc legendar, oferă priveliști impresionante asupra Vilniusului după o urcare de 250 de trepte. Acest monument comemorează călugării franciscani martirizați și oferă o perspectivă unică asupra centrului vechi și cartierului boem Užupis. Acesta din urmă, cunoscut pentru independența declarată în 1997 și scena sa artistică vibrantă, este un loc încântător pentru plimbări, cu numeroase cafenele și galerii de artă.

Continuând vizita, Poarta Zorilor, singura poartă rămasă din vechile ziduri de apărare, adăpostește o capelă cu o icoană venerată pentru puterile sale miraculoase. Nu departe de aici, Universitatea din Vilnius, cea mai veche din țările baltice, se remarcă prin arhitectura sa și spațiul exterior liniștit. Biserica Sfântul Ioan, situată în cadrul universității, oferă priveliști minunate asupra centrului istoric.

Pentru o perspectivă mai amplă asupra istoriei, Muzeul Național al Lituaniei oferă o privire de ansamblu, de la Evul Mediu până în prezent. Bastionul din Vilnius, parte a vechilor ziduri de apărare, oferă imagini încântătoare și o incursiune în istoria locală. În cartierul Gedimino, o stradă animată plină de magazine și restaurante, vei putea experimenta forfota și viața cotidiană a orașului.

În final, pentru o experiență unică, vizitează Vijokliai Beer Garden, renumit pentru picturile sale murale și atmosfera relaxată. Și nu rata ocazia de a gusta mâncarea națională a Lituaniei, cepelinai, într-unul din restaurantele din Vilnius.

Parteneri
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți
Redactia.ro
Irinel Columbeanu venise în fițe de milionar la căminul de bătrâni: „Îi plăcea să dea ordine, la azil s-a umanizat.” În câte valize îi încap lucrurile rămase, după ce a dat faliment
Click.ro
De ce a murit copilul de 4 ani din Craiova, dispărut din fața casei. Ce s-a descoperit la autopsie
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
'Bebelușul numărul doi este pe drum!' Wow! Ce veste! Vedeta noastră e însărcinată din nou și a făcut anunțul într-un mod neașteptat! Felicitări!
Unica.ro
Buletinele cu cip, anunț oficial. Românii care vor intra în posesia lor în 2025
EVZ.ro
Informații de culise! Copilul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink este în America, în timp ce vedeta și iubitul ei sunt în China. De ce au luat această decizie
Spynews
Marele cântăreț al României a murit sărac și orb. Nu merita această soartă. A fost artistul inimilor noastre
Capital.ro
Nu se mai ascund! Mario Fresh, vacanță pasională cu o celebra influenceriță! Fostul iubit al Alexiei Eram “s-a vindecat” și a cucerit o fostă prezentatoare TV
Avantaje
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! S-a DAT PRIMUL SEMNAL către TOATE țările membre
Mediaflux
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Andreea Tonciu a făcut turul casei sale. Cum arată locuința de lux și ce colecții de genți și băutură impresionante are | VIDEO
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro