Orașul din România care se află în top 10 locuri din Europa în care se mănâncă bine

Orașul din România care se află în top 10 locuri din Europa în care se mănâncă bine
Europenii fac turism gastronomic. Numărul crește de la o zi la alta

Atunci când mergem într-o țară, ca turiști, există un lucru la care mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare, mâncarea. În afară de atracțiile și activitățile interesante, există bucătăria uneori neobișnuită, unică și remarcabilă, din diferite țări, de probat. Mâncarea este ceva care va aduce bucurie inimilor noastre și fericire prin stomac. Europenii fac din ce în ce mai mult turism gastronomic. Este cu siguranță o călătorie bine petrecută atunci când aventura coincide cu experiențe gastronomice unice. O agenție britanică de turism a întocmit o listă cu cele mai bune orașe din lume pentru mâncare. Acestea sunt orașele care s-au remarcat printre restul în ceea ce privesc contribuțiile culinare și creațiile culinare bizare. În lista realizată de agenție se regăsesc mai multe orașe din România.

Europenii fac turism gastronomic. Numărul crește de la o zi la alta

Așa cum există turismul cultural, de aventuri, sau cel clasic, așa există și turismul gastronomic. Turiștii din diferite țări ajung în cele mai interesante și îndepărtate locuri doar pentru a testa varietatea gastronomică a unei țări. Există pachete turistice de acest gen cam pe la toate agențiile mari de turism din Europa și nu numai.

Călătoria înseamnă explorarea naturii, conectarea cu istoria și experimentarea de noi culturi. Dar, în același timp, este vorba și despre mâncare. Mâncatul și băutul în toată Europa este cel puțin la fel de interesant ca vizitarea obiectivelor turistice acolo. Dar, în timp ce toate țările europene oferă unele feluri de mâncare fine, nu toate sunt create egale.

Pentru a ușura alegerea destinației europene potrivite pentru o călătorie culinară, agențiile de turism fac topuri și recomandări, când vine vorba de turismul gastronomic. Listele, în general, se bazează pe mult timp petrecut călătorind pe continent, probând bucătăria locală.

Șapte orașe din România în topul turismului gastronomic

Unii oameni și-ar putea baza itinerariul pe obiective turistice celebre sau istorice, pe de-o parte. De cealaltă parte, turiștii gastronomi caută și cercetează care orașe vor fi cele mai bune destinații de mâncare și vin pentru a-și îmbunătăți experiența. S-ar putea să vă întrebați care sunt cele mai gastronomice orașe din Europa?

Există, așa cum spuneam, un top făcut de o agenție britancă de turism, care conține nu mai puținde 100 de orașe din toată Europa, unde turismul gastronomic este la mare căutare. În acest top România este reprezentată de șapte orașe importante, dintre care unul a devansat orașe ca Paris, Amsterdam, Roma sau Viena.

În acest top regăsim orașul de pe malul Mării Negre, Constanța, situat pe locul 65. Mergând mai departe, pe locul 62 regăsim capitala Moldovei, Iașiul, iar pe locul 41 regăsim Bucureștiul. Pe locul 21 se află cel mai evoluat oraș din România, Cluj Napoca, iar pe 16 se află orașul de pe Bega, Timișoara.

Surprinzător, pe locul 6 în acest top regăsim micuțul oraș de pe Dunăre, Galați, cu o populație de 304,050 de locuitori și un total de 57 de restaurante existente. Topul (vezi aici) a fost realizat în funcție de numărul de restaurante, costul unei mese și s-a stabilit un punctaj maxim, Galațiul primind un punctaj de 6.5.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI