Am aflat care este oraşul din România în care un apartament costă doar 10.000 de euro. Are de toate, parchet, termopane, gresie, faianță, nu trebuie să mai faci alte investiţii. Așadar, care este orașul în care dacă te muți faci o adevărată afacere, vezi în rândurile de mai jos.
Chiar dacă în România preţurile pe piața imobiliară sunt în creștere, mai există zone în țară unde apartamentele se vând cu sume incredibil de mici. În aceaste zone, apartamentele scoase la vânzare au niște prețuri foarte convenabile. Astfel, un apartament de două camere, cu tot ce îi trebuie, parchet, geamuri termopan, gresie, faianță…etc, are un preț de vânzare de doar 10000 de euro.
Localitatea Lupeni din județul Hunedoara este localitatea unde apartamentele sunt foarte ieftine. Localitatea are o populație de 23.390 locuitori, iar aici locuințele sunt foarte accesibile. Spre exemplu, pe siteurile specializate în vânzări de apartamente, un proprietar cere pentru un apartament de două camere suma incredibilă.
„Proprietar vând apartament în Lupeni, jud.Hd. la 8 km de Stațiunea Straja. Apartamentul are 46 de mp și se află într-un bloc cu 10 etaje, situat la etj.9 cu vedere spre un peisaj superb de munte.(menționez că liftul nu funcționează) Conține 2 camere, o bucătărie spațioasă, 1 baie, 2 holuri, 1 terasa + cămară. Termopane,parchet, uși schimbate, gresie+ faianță la bucătărie. Racordat la curent, apa și gaz, FĂRĂ DATORII”, scrie proprietarul apartamentului în anunţ.
La polul opus, când vine vorba de prețul la apartamente, cel mai scump apartament din România se regăsește în Cluj-Napoca. Conform agenților imobiliari, în luna aprilie, prețurile s-au majorat cu 3,5%, fapt care a dus la o medie de 2.411 de euro per metru pătrat de apartament.
În Capitală, creșterea se face resimțită, dar nu la același nivel ca în Cluj-Napoca, după cum luna trecută a adus un adaos de 2,7%. Astfel, în București, pentru un metru de apartament, prețul mediu este de 1.692 de euro.
Pe de altă parte, un fenomen foarte rar a avut loc în urmă cu aproape două luni pe piaţa titlurilor ipotecare din Statele Unite, aproape imediat după anunţarea unui nou record al inflaţiei din ultimele patru decenii. Americanii nu au mai cumpărat case.
În acest fel, pentru Louis Barnes, broker de credite ipotecare la Cherry Creek Mortgage, de 44 de ani pe piaţa din SUA, dispariţia cumpărătorilor reprezintă un semnal de avertizare cu privire la o cădere iminentă a pieţei imobiliare rezidenţiale şi a pieţei titlurilor ipotecare.