Care este orașul din România care are străzile pavate cu aur? Mulți se îngrămădesc să calce aceste locuri pentru că sunt extrem de speciale. „Ne-am întreabat de multe ori cum putem să fim atât de săraci financiar când noi nu putem asfalta aceste drumuri”, spune primarul orașului. Există un număr mare de oameni care se întreabă ce s-a întâmplat acolo. Despre ce loc este vorba?
România este frumoasă și specială, dar de departe unul din cele mai interesante orașe este cel care are străzile pavate cu aur. „Oriunde ai pasi, iei o piatra si o duci la analize, sigur gasesti o mica cantitate de aur”, îi asigură primarul pe cei care nu cred în acest detaliu.
Mai exact, Baia Mare deține mai multe drumuri pavate cu aur. Poate mulți români nu știau, dar acesta nu ar fi singurul din țară, susține oficialul. Chiar și autoritățile s-au întrebat de multe ori cum ‘putem fi atât de săraci financiari când noi anu putem asfalta aceste drumuri pentru că am acoperi aurul din ele.’
„Oraşul Baia Sprie putem să spunem că are mai multe drumuri pavate cu aur. Poate că nu este singurul din ţară. Ne-am întreabat de multe ori cum putem să fim atât de săraci financiar când noi nu putem asfalta aceste drumuri pentru că am acoperi aurul din ele.
Da, chiar există pe orice drum de pe Dealul Minei, oriunde ai păşi, iei o piatră şi o duci la analize, sigur găseşti o mică cantitate de aur”, spune Dorin Paşca, primarul oraşului, citat de Vocea Transilvaniei.
Edilul orașului se gândește să facă un drum al aurului special pentru turiștii curioși care cu siguranță vor veni în număr mare după ce vor afla asta. Dorin Pașca susține că acesta ar începe la Nistru și s-ar termina la Băiuț. Tocmai în zona aceasta și pe cărările care ar urma să fie schimbate au pășit strămoșii care au cărat sute de tone de aur.
„Ne-am gândit că toată zona Băii Mari, al Bazinului Minier al Maramureşului ar putea avea un drum al aurului iar oraşul Baia Sprie ar putea fi mijlocul acestuia. Acest drum ar putea începe la Nistru şi s-ar putea termina la Băiuţ. Pe toate aceste cărări strămoşii noştri au cărat sute de tone de aur, cu spatele, cu caii sau cu maşinile”, spune Dorin Paşca, relateaza ziarul Evenimentul Zilei.