Oraşul din România care se dezvoltă non-stop. Acum își face aeroport pentru a atrage mai mulți turiști

Oraşul din România care se dezvoltă non-stop. Acum își face aeroport pentru a atrage mai mulți turiști
Orasul din Romania care se dezvolta non-stop. Acum isi fac aeroport pentru a atrage mai multi turisti

Un oraș din România impresionează nu doar prin arhitectura sa, ci și prin faptul că nu se mai oprește din dezvoltare. Mai nou, își face propria companie aeriană! Despre ce oraș este vorba, sigur nu te-ai fi gândit la el. Se află în nord-vestul țării.

Un oraș din România uimește Europa

Un oraș din România se ambiționeză să-și înființeze o companie aeriană, care va opera zboruri spre Capitală, dar și către alte orașe europene. Municipiul este dovada că se poate și în România! Se dezvoltă non-stop, spre mândria locuitorilor săi.

Își face propria companie aeriană

Este vorba despre Oradea. Primăria orașului şi Consiliul Judeţean Bihor vor înfiinţa o companie aeriană, care va opera zboruri între Oradea şi Bucureşti, dar şi către alte oraşe din Europa. Primul zbor va fi operat în luna martie 2022, anunță reprezentanţii Primăriei Oradea.

„În mod particular conexiunea cu aeroportul din Bucu­reşti este o prioritate imediată pentru noi. Oradea trebuie să fie extrem de uşor accesibilă pentru locuitorii celei mai mari şi pu­ter­nice aglomerări financiare din România. Având în vede­re infrastructura convenţională insuficientă sau necores­pun­ză­toare (drum şi cale ferată) şi deoarece dezvoltarea acesteia nu depinde de autorităţile locale, acestea din urmă trebuie să identifice soluţii pentru ca această conectivitate să fie «pusă în operă» cât mai rapid şi la costuri rezonabile.

Viitoarea dezvoltare a oraşului depinde de realizarea acestei conexiuni, dar şi de rapiditatea cu care aceasta este realizată. Orice întârziere va mări decalajul nostru faţă de oraşe mai bine dezvoltate din regiune sau din această parte a Europei“, au declarat reprezentanţii Primăriei Oradea, pentru pentru ZF.

Oradea este dovada concretă că se poate și în țara noastră

În ultimii ani, orașul de pe Crișul Repede a dat dovadă că se poate ridica la standardele europene. Oradea este adesea comparată cu frumoasele orașe din Danemarca, Estonia sau Danemarca. Pentru ca orașul să fie „în priză” mereu, reprezentanţii primăriei se gândesc la noi soluții pentru dezvoltarea lui. O companie aeriană poate fi cheia succesului.

„Activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanţată din subscripţii publice, sponsorizări şi donaţii provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect. Valoarea exactă va fi determinată de un business plan, dar poate mai important de noile condiţii de pe piaţa, extrem de grav afectată de pandemie, industriei aviaţiei. Multe din regulile normale ale acestui sector s-au înrăutăţit sau dispărut, fiecare furnizor sau actor al industriei încercând să limiteze potenţialele pierderi“, au mai dezvăluit reprezentanţii Primăriei Oradea.

Ce zboruri vor fi de pe aeroportul din Oradea

Aeroportul din Oradea va opera trei zboruri de zi în zilele lucrătoare şi minimum două zboruri pe zi în zilele nelucrătoare, între Oradea și Capitală. Prima cursă va avea loc în luna martie a anului viitor. Totodată, vor mai fi curse şi între unul sau două aeroporturi internaţionale din vestul Europei.

„Orice nou proiect, mai ales unul care nu este în aria ta de acţiune, presupune provocări considerabile şi un nivel ridicat de adaptare şi învăţare. Această companie nu-şi propune şi nu are cum să intre într-o concurenţă cu mari operatori. La fel ca în alte zone europene, cursele regionale pot fi gestionate pe baza unor nevoi regionale, dar ţinând cont de unele reguli nescrise ale pieţei. Ne dorim mai degrabă să colaborăm şi să dezvoltăm împreună, dacă se va putea, noi proiecte cu operatorii importanţi din industrie. Condiţia unor astfel de colaborări este dată de capacitatea noastră de a identifica operaţiuni care aduc beneficii directe ambelor părţi.“, potrivit Primăriei Oradea.

Urmăriți Playtech.ro și pe