02 sept. 2021 | 12:18

Se reiau lecțiile de educație rutieră din Bihor. Activitatea fusese sistată din cauza pandemiei de COVID-19

News
Se reiau lecțiile de educație rutieră din Bihor. Activitatea fusese sistată din cauza pandemiei de COVID-19
Se reiau lecțiile de educație rutieră din Bihor. Activitatea fusese sistată din cauza pandemiei de COVID-19

Din această toamnă, elevii din Bihor vor reîncepe activitățile de educație rutieră, în Laboratorul de siguranță rutieră înființat de Consiliul Județean în anul 2019. Orele vor începe dacă normele sanitare impuse de pandemie o vor permite. Activitatea a fost sistată din cauza COVID-19.

Orele de educație rutieră pentru bihoreni se reiau

Laboratorul este situat în Cetatea Oradea și este dotat cu mai multe simulatoare care îi familiarizează pe cursanți cu diferite situații de trafic, o bicicletă, o motocicletă, ochelari care simulează efectele asupra șoferului în cazul consumului de alcool și stupefiante, un manechin pentru cursuri de prim-ajutor și un simulator de accidente.

Simulatorul este capabil să genereze 19 trasee diferite în mediul virtual. Cu ajutorul acestora, poate fi testată capacitatea de reacție a șoferului în diverse situații de trafic. Proiectul se numește „Siguranța circulației”, iar scopul lui este educația preventivă, pentru a diminua accidentele rutiere și cel mai important, pentru a salva cât mai multe vieți.

Echipamentele au fost preluate de către Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, după e Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a fost desființată. Tot prin aceasta a fost realizată și investiția. ADD Bihor a încheiat parteneriate cu 60 de școli, în cadrul în care se vor desfășura cursurile de educație rutieră.

În prezent, laboratorul este gestionat de Asociația „Keep Hope Alive”, cu ajutorul unui contract de colaborare între asociație și ADD Bihor. Acesta funcționează de luni până vineri, în corpul M al Cetății Oradea, lângă intrarea pe Poarta de Est.

Lecții de educație rutieră la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina

Poliția Alba a organizat un atelier de educație rutieră pentru copii, în Cetatea Alba Carolina. Cu ajutorul jocurilor, cei mici au avut ocazia să învețe reguli de circulație despre siguranța rutieră. Aceștia au aflat cât de important este să fie atenți în trafic și semnificație semnelor de circulație.

Copiii au fost îndrumați să traverseze doar pe trecerile de pietoni, să se asigure mereu înainte de a traversa și să nu pășească pe trecerea de pietoni înainte de a fi siguri că o pot face în siguranță, chiar dacă culoarea verde a semaforului ne permite să trecem.

De asemenea, oamenii legii le-au reamintit copiilor echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor, dar și importanța echipamentului necesar pentru protecția personală. Totodată, cei mici au fost sfătuiți să nu folosească telefonul sau tableta în momentul în care se angajează în trecerea unui drum public.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro