Orașul din România care rămâne fără apă timp de 35 de zile. Vești crunte pentru sute de mii de români

Orașul din România care rămâne fără apă timp de 35 de zile. Vești crunte pentru sute de mii de români
Orașul de pe râul Bistrița fără apă

Cei care au prins perioada de tristă amintire a comunismului au resimțit ce însemna lipsa apei calde și rece. Te-ai aștepta ca în 2021 să nu mai existe asemenea probleme. Din păcate situația într-unul din marile orașe din România pare parcă din acele vremuri. Locuitorii din orașul Bacău retrăiesc în această perioadă vremurile de demult.

Orașul lui Bacovia, vechi de șase secole

Orașul Bacău este municipiul de reședință al județului Bacău. A ajuns să fie cunoscut și prisma celebrului scriitor George Bacovia, pe numele său real George Andone Vasiliu. Scriitorul, născut în secolul XIX, în 1881, prelua ca nume artistic numele străzii unde se afla casa părintească, Bacovia.

La fel ca Bucureștiul, Clujul, Iașul și Constanța, în orașul Bacău există un aeroport internațional care deservește cei peste 175.500 de locuitori. Este un oraș cu multă istorie, având aproape 6 secole de existență,

Dar, în 2021, te-ai aștepta ca un oraș de mărimea Bacăului să nu aibă probleme cu apa, fie caldă, fie rece. Din păcate realitatea este cu totul alta, după ce municipalitatea a decis reabilitarea unor tronsoane de transport a apei către locuitori.

Orașul Bacău fără apă pentru 35 de zile

În urmă cu două zile, municipalitatea din orașul Bacău își anunța locuitorii că vor rămâne fără apă rece și caldă. Conform comunicatului, lucrărire de reabilitare vor începe mâine, 10 mai 2021, pentru “Înlocuire a asamblului hidraulic existent în camera vanelor de la rezervoarele Baraţi”.

Aceste lucrări de modernizare au început anul trecut, în iunie 2020, și au fost executate în proporţie de 50%. Odată cu accentuarea crizei lucrările au fost suspendate. În același comunicat municipalitatea orașului Bacău anunța și intervalele orare în care locuitorii orașului vor avea parte de furnizarea de apă potabilă, după cum urmează:

”În perioada 10.05 – 09.06.2021 furnizarea apei potabile se face după următorul program:

– 5 ore dimineata (in intervalul orar 05.00 – 10.00);

– 5 ore dupa-amiaza (in intervalul orar 16.00 – 21.00).

În această etapă a lucrării se va înlocui instalaţia hidraulică a celui de-al doilea rezervor de 5000 mc, fiind necesară golirea rezervorului, ceea ce înseamnă reducerea stocului de apă necesar compensării consumului în anumite perioade, cu 5000 mc.

În perioada 11.06 – 15.06.2021 furnizarea apei potabile se face după programul:

– 3 ore dimineata (in intervalul orar 06.00 – 09.00);

– 3 ore dupa- amiaza (in intervalul orar 17.00 – 20.00).

”, se arată în comunicat.

Lucrările de modernizare se vor desfășura în trei etape, menționate de municipalitate în comunicat. Furnizarea apei către locuitori se va face cu întreruperi pe o perioadă de 35 de zile.

”În perioada 10.06 – 11.06.2021 va fi necesară întreruperea alimentarii cu apă a conductei de transport Mărgineni – Baraţi pe o perioadă de 12 ore şi, implicit, întreruperea furnizării apei potabile către consumatori.

În scopul limitării cât mai mult posibil a disconfortului creat de lucrările demarate, facem apel la consumatorii noştri, să utilizeze apa în mod responsabil.”, se mai spune în comunicatul emis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI