Un nou coșmar pentru români. Zeci de mii de apartamente vor rămâne fără apă caldă, începând cu luna august 2022, potrivit anunțului făcut de către un nou operator care furnizează agent termic într-un municipiu din apropierea capitalei București. Vor fi probleme mari pentru românii care stau la bloc, în ultima lună de vară. Momentan, nu se știe data concretă când furnizarea de agent termic va fi reluată.
Este situație disperată pentru locuitorii din Ploiești. Aproximativ 55.ooo de apartamente vor fi sistate de la furnizarea cu apă caldă. Totul din cauza unor reparații care vor fi efectuate începând cu data de 1 august 2022. Problemele nu par că se vor rezolva, însă, foarte repede.
Situația cu pricina va persista pentru cel puțin o lună de zile, potrivit unor afișe publicate de către operatorul de termie Termoficare Prahova SA la blocurile din oraș. Reprezentanții operatorului au precizat că întreruperea de apă caldă va fi efectuată pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Aceștia nu au precizat, însă, când va fi reluată furnizarea de agent termic.
Sistarea apei calde va avea loc în circumstanțele în care muncitorii trebuie să înceapă reparații „de strictă necesitate” la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2. Acesta din urmă reprezintă singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi, potrivit unui comunicat de presă emis de operator.
Potrivit unei poziții acordate Agenției Naționale de Presă, românii din apartamentele racordate la centralele termice 23 August şi Bucov nu vor fi afectați de către reparațiile la rețea. Zoia Staicu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, a transmis că la centralele 23 August şi Bucov sunt racordate doar câteva scări.
Probleme privind furnizarea de apă caldă au fost semnalate în luna curentă și în București. Jumătate dintre locuitorii capitalei au rămas fără apă caldă, din cauza unei revizii programate la CET Sud. Trebuie precizat că aceasta din urmă acoperă în integralitate sectoarele 2 și 3 din București.
„CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului”, a transmis la începutul lunii iulie directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.
Citește și: Cât de riscant este să trăiești în Ploiești: nivelul de poluare este șocant
Furnizarea cu apă caldă a fost reluată, însă, la câteva zile după începerea procesului de revizuire, potrivit sursei citate.