Orașul din România care nu mai amendează oamenii fără mască. Ce soluție genială au găsit, de fapt

Orașul din România care nu mai amendează oamenii fără mască. Ce soluție genială au găsit, de fapt
Soluția găsită de autoritățile unui oraș din România pentru oamenii care nu poartă mască de protecție

Care este orașul de la noi din țară unde oamenii care nu poartă mască de protecție nu sunt mustrați legal? Autoritățile cred că au găsit o soluție genială pentru situația de față. Ce au decis să facă?

Orașul din România care nu taxează oamenii fără mască. Soliția găsită de autorități

Primarul orașului Bacău vine cu o premieră în România, unde cetățenii primesc o mască de protecție în loc de amendă atunci când sunt văzuți de polițiști că nu poartă. Inițiativa autorităților vine în semnul unei încurajări a localnicilor să respecte măsura primordială zilelor noastre.

Lucian Daniel Stanziu Viziteu, edilul orașului, consideră că e nevoie mai mult de informare și prevenție decât de sancțiuni și teamă de acestea. Polițiștii locali le oferă astfel oamenilor măști în loc de amenzi în cazul în care sunt surprinși pe stradă, accidental, fără mască. De asemenea, oamenii legii le oferă tuturor informații pentru a conștientiza importanța acestei măsuri, conform mediafax.ro.

„Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută, consider că a fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică. Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectae sub 4 este o dovadă în acest sens”
Lucian Daniel Stanziu Viziteu, primar Bacău

Amendă primită de Vlad Voiculescu și Raluca Turcan pentru că nu au purtat mască de protecție

Personaje importante în politică au trecut și ele peste regula de aur din vremurile pe care le trăim. Printre acestea se află Raluca Turcan și chiar însuși ministrul Sănătății. Imaginile surprinse cu cei doi oficiali fără mască de protecție au devenit virale, iar prin urmare autoritățile s-au sesizat și le-au oferit amenzile corespunzătoare.

“În urma apariţiei în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020”, a transmis, joi, Poliţia Judeţeană Sibiu, potrivit news.ro.

Raluca Turcan – 500 de lei amendă
Vlad Voiculescu – 1.500 de lei amendă

  • Premierul Florin Cîțu a spus că le-a cerut celor doi miniști să plătească amenda: „Toți românii trebuie să respecte legea”