21 dec. 2022 | 21:33

Oraşul din România care i-a impresionat pe americani. Clădirile istorice şi străduţele superbe, de neratat: „Poveşti cu zâne”

Social
Oraşul din România care i-a impresionat pe americani. Clădirile istorice şi străduţele superbe, de neratat: „Poveşti cu zâne”
Oraşul din România care i-a impresionat pe americani. Au rămas foarte impresionați de clădirile istorice şi străduţele pietruite.

Dacă îți plac aventurile, trebuie să ajungi neapărat în oraşul din România care i-a impresionat pe americani. O bloggeriță s-a declarată profund vrăjită de o cetate situată în inima Transilvaniei, pe care o consideră ruptă din povești. A imortalizat o mulțime de clădiri istorice și străduțe colorate. Turista le-a recomandat tuturor să viziteze țara noastră.

Oraşul din România care i-a impresionat pe americani

Oraşul Sighişoara, din județul Mureș, a devenit subiectul unui senzațional articol de blog al unei turiste americance. Străina deține o pagină de călătorie, în care expune motivele pentru care oamenii ar trebui să viziteze diverse locuri de pe globul pământesc. Una dintre postările sale abordează chiar România.

Unul dintre motivele pentru care străinii ar trebui să viziteze țara noastră, potrivit bloggeriței, este Sighișoara. Este una dintre puținele cetăţi medievale care sunt locuite. Ascunde mii de ani de istorie și prezintă, totodată, atracții turistice moderne. Nimic de felul acesta nu a putut fi văzut în Statele Unite, spune americanca.

„Eu vin dintr-o ţară unde asemenea locuri pur şi simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri (în Sighișoara – n.r.), mii de ani de istorie… Aşa ceva nu găseşti în Statele Unite”, a scris bloggerița pe nume Amanda, pe pagina sa de călătorie.

Tânăra a decis să viziteze România în urmă cu mai mulți ani. Când a ajuns pe teritoriul țării, a rămas profund surprinsă, într-un mod plăcut, de atracțiile turistice. Istoria împletită cu cultura, natura luându-se la braț cu arhitectura… Toate acestea și-au lăsat amprenta bine întipărită în memoria turistei străine.

Ce trebuie să vizitezi neapărat în orașul Sighișoara

„E un oraş cetate, parcă desprins din poveştile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Sighişoara”, se arată într-unul dintre paragrafele redactate de către turista americancă.

Sighișoara este una dintre locațiile turistice din România pe care nu trebuie să le ratezi. Dacă nu ai vizitat niciodată acest oraș-cetate, îți recomandăm să îl treci pe lista destinațiilor de vacanță în anul 2023. În continuare, poți consulta o listă cu câteva monumente sau atracții turistice pe care să le bifezi în concediul tău aici:

  1. Piața Cetății;
  2. Turnul cu Ceas;
  3. Biserica Mănăstirii;
  4. Turnul Fierarilor;
  5. Primăria Sighișoara;
  6. Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif;
  7. Turnul Cizmarilor;
  8. Turnul Croitorilor;
  9. Turnul Cojocarilor;
  10. Turnul Măcelarilor;
  11. Scara acoperită sau Scara școlarilor;
  12. Școala din deal;
  13. Biserica din deal;
  14. Drumul Panoramic Sighișoara;
  15. Străzile din Sighișoara.

Citește și: Oraşul din România cu cei mai trişti oameni. Sigur nu vrei să te muţi aici

Potrivit Amandei, România este o țară foarte frumoasă. Costul vieții aici nu este unul ridicat. Prețurile pe care trebuie să le achite turiștii pentru a se bucura de experiențe minunate nu sunt scumpe, dimpotrivă, spune turista americancă. Trebuie precizat, însă, că străina provine din statul american Ohio.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la Beatles. Video
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Capital.ro
Trucul simplu care te ajută să testezi calitatea untului. Așa îți vei da seama imediat ce ai cumpărat
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro