Oraşul din România care are cea mai mare tiroliană din Europa. E un loc superb, cu peisaje de neuitat

Oraşul din România care are cea mai mare tiroliană din Europa. E un loc superb, cu peisaje de neuitat
Oraşul din România care are cea mai mare tiroliană din Europa. E un loc superb, în care îți vei dori să ajungi și tu.

Oraşul din România care are cea mai mare tiroliană din Europa. S-a deschis recent, iar turiștii au luat cu asalt regiunea. Este vorba despre un oraș simbol al Bucovinei, localitate atestată încă de pe vremea lui Ștefan Cel Mare. Trebuie să ajungi și tu neapărat în zonă. Vei avea atât de multe de vizitat! Experiențele vor fi pe măsură.

Oraşul din România care are cea mai mare tiroliană din Europa

Dacă ești o persoană aventurieră, mereu în căutare de adrenalină, trebuie să vizitezi și tu orașul care are cea mai mare tiroliană din Europa. S-ar putea să rămâi surprins, însă se află chiar pe teritoriul țării noastre. Tiroliana are peste doi kilometri lungime și a atras deja o mulțime de turiști din toate zonele țării.

Cu ocazia mini-vacanței de 1 decembrie, regiunea a fost luată cu asalt de către români din toate colțurile țării. Este vorba despre orașul Gura Humorului, considerat un simbol al Bucovinei. Aici a fost inaugurată, recent, tiroliana de 2, 2 kilometri, care prezintă o diferență de nivel de 326 metri.

Investiția ar fi trebuit să coste, în primă fază, aproximativ 280.000 de euro. Din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, lucrările au fost amânate. Suma totală a cheltuielilor a atins, în urma amânării cu șapte luni, 400.000 de euro.

Tiroliana de la Gura Humorului este amplasată în Complexul Ariniș. Traseul se poate parcurge în aproximativ trei minute, iar turiștii pot să atingă și viteze de până la 160 de kilometri pe oră. Sosirea a fost gândită în așa fel încât să fie lină pentru oricine are parte de această experiență. Prețurile variază de la 80 de lei la 150 de lei.

Ce poți să vizitezi în orașul simbol al Bucovinei, Gura Humorului

Dacă nu îți place să te dai cu tiroliana, nu trebuie să te îngrijorezi. Gura Humorului este un adevărat colț de rai în Bucovina. Vei putea să faci multe alte lucruri aici, fără să simți că te pui în pericol. Peisajul regiunii este superb, sălbăticiunea naturii îmbinându-se armonios cu atracții turistice cu cultură bogată.

Trebuie să-ți organizezi și tu o mică vacanță în Gura Humorului, dacă nu ai mai vizitat orașul. În cazul în care îți propui să o faci, avem câteva recomandări de obiective pe care trebuie neapărat să le vizitezi aici și în împrejurimi, după cum urmează:

Citește și: Oraşul minunat din România de care puţini turişti au habar. E o adevărată comoară, peisajul e de vis

  1. Rezervațiile naturale Piatra Pinului și Piatra Șoimului;
  2. Muzeul obiceiurilor populare;
  3. Mănăstirea Humor;
  4. Mănăstirea Voroneț;
  5. Mănăstirea Arbore;
  6. Mănăstirea Sucevița;
  7. Mănăstirea Putna;
  8. Bustul Preotului Simeon Cobilanschi;
  9. Pârtia Șoimul;
  10. Parcul Aventura.
Urmăriți Playtech.ro și pe