Cel mai mare oraș din România, cu o puternică valoare istorică în lume, acest oraș este unul dintre puținele lucruri cu care românii se pot lăuda de pe vremea regimului comunist. Atunci fost construită a doua cea mai mare clădire din lume, chiar într-un oraș din România.
A doua cea mai mare clădire din lume se află chiar într-un oraș din România. Orașul este București, iar clădirea e Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului, așa cum era numită în perioada comunistă și cum i-a rămas denumirea în memoria colectivă. Palatul Parlamentului este a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.
Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, cum era denumită în vremea regimului comunist, este una dintre cele mai grandioase clădiri din lume, având o ssuprafață de 330.000 de metri pătrați și mai mult de 3.000 de încăperi. Palatul este spectaculos, atât din interior, cât și din exterior, fiind decorat cu piese de mobilier de lux, mozaicuri în culori deosebite, scări de marmură și candelabre și lămpi de cristal.
După cutremurul din 4 martie 1977, Nicolae Ceaușescu a găsit momentul oportun pentru a putea modifica Capitala conform realităților politice, astfel se dorea o arhitectură de tip realist socialistă. S-a preliuat o ideea a regelui Carol al II-lea din 1935, în al cărei proiect era prevăzută construirea Camerei Deputaților pe Dealul Arsenalului.
Casa Poporului are: lungime – 270 m, lăţime – 245 m, înălţime – 84 m (peste cota 0), adâncime 16 m (sub nivelul solului), suprafaţa construită la sol – 73.615 mp. În total, au fost demolate 20 de biserici și 8 au fost translatate. 10.000 de locuinţe au fost, de asemenea, demolate, iar peste 57.000 de familii au fost evacuate. Totodată, au fost distruse mai multe edificii cu valoare istorică și culturală, respectiv: Mănăstirea Văcăreşti, Dealul sacru pentru istoria Bucureştiului de la Mihai Vodă, Spitalul Brâncovenesc, primul institut medico-legal din lume, Hala Unirii, Opereta din Piaţa Senatului, Arsenalul Armatei şi Muzeul Militar Central.
Citește și: Cât costă factura la curent pentru Casa Poporului. Palatul Parlamentului are cheltuieli uriașe doar pentru