25 mart. 2024 | 15:32

Orașul din România care a devenit celebru peste noapte. Ce se întâmplă, totul a plecat de la bani

Social
Orașul din România care a devenit celebru peste noapte. Ce se întâmplă, totul a plecat de la bani
Și-au dreptatea în instanța de judecată

Majorarea taxelor și a impozitelor locale a fost și este unul din principalele motive de disensiuni între populație și autoritățile locale. Dar, în cazul unui oraș din România, lucrurile au luat un alt traseu, după ce localnicii au decis să-și facă dreptate. Citește mai departe și află despre orașul din România care a devenit celebru peste noapte, și totul din cauza banilor.

Mărul discordiei și orașul din România care a devenit celebru peste noapte

În urmă cu trei ani, de altfel un proces deja împământenit la nivelul administrațiilor locale de mult timp, în Orșova, orașul scufundat de Nicolae Ceaușescu în trecut, administrația locală lua decizia de a majora taxele și impozitele locale, iar procentul de majorare ajungea la 50%.

Odată introduse aceste noi măsuri, autoritățile aveau să se confrunte cu reacții dure din partea populației, dar fără nicio o rezolvare pe cale amiabilă.

Așa se face că, după lipsa de reacție a autorităților, cel puțin 70 de familii din Orșova luau decizia de a-și face dreptate în instanță, dând în judecată Primăria și Consiliul Local Orșova.

„Avem cele mai mari taxe și administrația locală ne împovărează”

Decizia de a-și găsi dreptatea în instanța de judecată avea să vină după ce, deși se făceau petiții pentru a micșora taxele și impozitele, autoritățile locale din Orșova nu reacțonau sub nicio formă.

De altfel, cele 70 de familii revoltate de situația de fapt, spuneaă cu „avem cele mai mari taxe și simțim că administrația locală ne împovărează cu aceste taxe an de an și ca dovadă, suma nu este colosală, însă m-am simțit nedreptățit și am acționat în instanță într-adevăr.

Demersul avea să fie susținut și de unul din ONG-urile din oraș, iar reprezentanții acestuia declară că au decis să ajute aceste familii care, de fapt, apelau la cunoștințele și suportul ONG-ului în demersul respectiv.

Curtea de Conturi somează autoritățile din Orșova

După demersul juridic prin intermediul cărora au fost atacate în instanță majorările impuse de Consiliul Local Orșova, cele 70 de familii vor primi înapoi banii pe care au fost obligați să-i plătească.

În același timp, Curtea de Conturi precizează că a trimis o somație către Primăria din Orșova și, implicit, Consiliul Local, pentru a reveni asupra deciziei de majorare a taxelor și impozitelor locale, considerând că sumele ar fi fost încasate ilegal.

Decizia dată de instanța de judecată nu este, pentru moment, una definitivă, putând fi atacată de reprezentanții autorităților, dar în cazul în care se va da o decizie definitivă, vor trebui să restituie toate sumele integral celor 70 de familii din Orșova. De alfel, celebrul oraș românesc nu este singurul în care autoritățile au anunțat, în ultimii ani, că s-ar putea mări drastic taxele.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Toți românii folosesc expresia. Foarte puțini știu de unde provine
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Capital.ro
Brunch de post şi secretul ciorbei de miel | Tanti Emilia din Timiş, gospodina care i-a uimit cu mâncarea tradiţională pe turiştii străini
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro