03 iun. 2023 | 16:30

Oraşul din România asemănat cu Barcelona. Turiştii străini dau năvală pentru preţurile mici, tu l-ai vizitat?

Diverse
Oraşul din România asemănat cu Barcelona. Turiştii străini dau năvală pentru preţurile mici, tu l-ai vizitat?
Este inclus in top destinatii pentru 2023

Știm cu toții că România este superbă, dar există un oraș care este asemănat cu Barcelona, unul dintre cele mai frumoase și vizitate locuri din lume. Nici nu este de mirare, pentru că turiștii străini nu sunt atrași doar de frumusețea locului, ci și de prețurile accesibile, capitol la care acest oraș stă mult mai bine decât celebra Barcelona. 

Românii au cu ce se mândri: Orașul care i-a cucerit pe turiști

Nu e o surpriză că vorbim despre Timișoara, orașul din România care a ajuns în topul locurilor din lume care merită vizitate în acest an, conform unui clasament realizat de publica Time Magazine pentru 2023. 

Timișoara se bate cu orașe precum Barcelona, Washington, stațiuni de lux precum Saint Moritz sau chiar parcul Național Yosemite. 

Timișoara este în acest an Capitală Europeană a Culturii. Titlul de Capitală Europeană a Culturii este acordat în fiecare an, orașul câștigător beneficiind de oportunitatea de a atrage atenția internațională și de a îmbunătăți oferta culturală locală. 

Timișoara este primul oraș din România care a primit acest titlu, ceea ce reprezintă o recunoaștere a bogatei sale scene culturale și a patrimoniului său cultural divers.

În calitate de Capitală Europeană a Culturii 2023, Timișoara a planificat un program variat de evenimente culturale, inclusiv spectacole de teatru, expoziții de artă, concerte, festivaluri de film, dans și multe altele. Scopul este de a aduce oamenii împreună, de a promova dialogul cultural și de a crea o experiență culturală unică pentru toți vizitatorii.

Timișoara, alături de țări precum Canada și Elveția, în topul locurilor ce merită vizitate în 2023

„Mica Vienă” merită vizitată pentru arhitectura sa elegantă și influența austriacă atât de puternică.

Clădirile emblematice ale Timișoarei oferă o experiență remarcabilă. Tocmai pentru că este capitală Europeană Culturală, există o mulțime de evenimente în 2023 în Timișoara. De la spectacole, la galerii de artă și muzee, orașul vibrează și invită turiștii români și străini să îi calce pragul. 

Revista Time a făcut un top al locurilor ce merită vizitate în 2023, iar Timișoara se află alături de țări precum Canada, Australia, Elveția, Spania sau Japonia. 

Un adevărat motiv de mândrie pentru capitala europeană culturală și încă un motiv pentru a vizita acest oraș plin de istorie, dacă nu ai făcut-o deja.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro