Orașul care se află în 2 țări simultan. Unii oameni se uită la TV într-un stat, iar noaptea se culcă în altul

Orașul care se află în 2 țări simultan. Unii oameni se uită la TV într-un stat, iar noaptea se culcă în altul
Orașul care se află în două țări în același timp

Există un oraș care se află în două țări în același timp. Distanța este atât de mică încât unii oameni se uită la televizor într-un stat, iar la culcare adorm în altul. Cum se numește și unde se află? Un localnic a oferit câteva detalii amuzante despre orașul care i-a devenit acasă.

Orașul care e în două țări simultan

Există un oraș care se află simultan în două țări. Concret, este vorba despre Baarle-Hertog, unde oamenii care merg de pe o parte pe alta aproape de delimitarea aferentă se pot afla în două state. Există câțiva care au sufrageria în Olanda, iar dormitorul în Belgia pentru că linia de frontiera trece prin mai multe clădiri private și publice.

Julien Leemans care locuiește în Braale a povestit cum este viața sa într-un oraș cu o asemenea delimitare. Granița tece chiar prin casa lui: „De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez granița, din fericire nu există control vamal.”

Acesta nu este deloc singurul lucru ieșit din comun acolo pentru că între Belgia și Olanda există zeci de puncte de trecere a frontierei. Delimitarea este însemnată peste tot cu cruciulițe albe care se regăsesc de-a lungul orașului, cafenelelor și magazinelor:

„Anul 1298 este foarte important pentru noi pentru că atunci ducele Henric a dat terenul din Baarle lordului Breda în arendă, dar lordul Breda nu a primit decât terenul care nu era decât cultivat. Parcelele cultivateau fost păstrate de ducele Henric pentru el.”

Care este zicala pe care toți cetățenii o știu?

Granița trece pe la primăria orașului, dar și pe la secția de poliție unde belgienii și olandezii lucrează cot la cot. Zicala orașului este: „Tu trăiești în tara în care se află ușa ta de intrare.”

„În țara aceasta, granița este de la ușă la fereastră, pe o parte este Belgia, pe cealaltă parte Olanda. Dacă se oficiază o nuntă, mirele și mireasa, dar și martorii de cununie trenuie să stea pe partea Belgiană”, a mai spus localnicul.

Comunca Baarle-Hertog este formată din:

  • 16 enclave în centrul localității Baarle, la câțiva kilometri la nord de principala frontieră belgo-olandeză;
  • 6 alte enclave situate la sud, sud-vest și vest de localitatea Baarle, între centrul localității și frontieră;
  • un teritoriu continuu cu restul teritoriului belgian, format din 4 fragmente distincte repartizate de-a lungul frontierei. Unul dintre acestea conține satul Zondereigen.
  • Cele 8 enclave olandeze sunt situate astfel: 7 enclave în interiorul enclavelor belgiene din localitatea Baarle și o enclavă suplilmentară în satul Zondereigen.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI