Alertă meteo ANM. Furtuni și vijelii în multe orașe din România

Alertă meteo ANM. Furtuni și vijelii în multe orașe din România
Cum o să fie vremea în perioada următoare

Dacă în weekend ne-am bucurat de vreme frumoasă, va urma o nouă perioadă plină de furtuni și vijelii în multe orașe din România. Vestea dată de Administrația Națională de Meteorologie nu le va face plăcere românilor ce și-au făcut deja planuri pentru următoarea perioadă.

Avertisment meteo. Românii se vor confrunta cu furtuni și vijelii

Ziua de luni, 24 mai, va aduce o vreme în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Totuși, în zona de munte și în dealurile subcarpatice din Muntenia și Oltenia vor fi prezente înnorări și ploi scurte. Noaptea acestea vor acapara cea mai mare parte a țării, așa că sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice în vest, nord-vest și pe arii restrânse în rest.

În zona Carpaților Occidentali vor exista cantități însemnate de apă. Vântul va sufla moderat și vor exista condiții de grindină. În sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali vântul se intensifică în ultima parte a zilei. Rafalele vor atinge viteze de până la 80/km pe oră.

Când vine vorba de temperaturi, maximele se vor întregistra între 20 și 29 de grade, iar minimele între 8 și 18 grade. În București cerul o să fie preponderent noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa undeva la 26 de grade, în timp ce minima va fi de 15 grade, potrivit Impact.

Sunt așteptate averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor

Ziua de marți, 25 mai, vine cu și mai multe surprize. În timp ce vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor, instabilitatea atmosferică va fi acccentuată. Vor exista adverse, grindină și descărcări electrice. În Capitală probabilitatea de ploi de scurtă durată o să fie redusă, iar temperatura maximă va atinge 29 de grade, în timp ce minima ajunge la 14 grade.

Ziua de miercuri, 26 mai, aduce vești bune pentru majoritatea regiunilor. Chiar dacă valorile termice vor înregistra o scădere, vremea se va menține, în general, caldă. Cerul o să fie variabil în sud-est și nord-vest, în timp ce în restul țării vor exista înnorări temporar accentuate. Există posibilitatea de descărcări electrice, averse și în mod izolat, grindină. Vântul va sufla moderat, intensificându-se la munte.

În Capitală sunt așteptate averse, dar și descărcări electrice. În timp ce temperatura maximă va ajunge în jurul a 28 de grade, minima se va situa undeva la 13 grade. Vântul va sufla slab și moderat în ziua de miercuri, potrivit meteorologilor de la ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI