05 nov. 2021 | 11:46

Orașul care este înghițit de poluare. Imaginile apocaliptice din această țară au devenit virale FOTO

News
Orașul care este înghițit de poluare. Imaginile apocaliptice din această țară au devenit virale FOTO
Un oraș din lume este cuprins de poluare. Imaginile sunt șocante

Un oraș a fost înghițit de poluare. Imaginile sunt greu de privit. Vizibilitatea în acest loc a scăzut sub 300 de metri din cauza poluării dense care a învăluit casele cetățenilor.

Orașul înghițit de poluare: imagini apocaliptice

Imaginile șocante din Beijing au devenit virale. Vizibilitatea în anumite zone a scăzut în cursul zilei de vineri sub 200 de metri din cauza poluării dense care a învăluit capitala Chinei. Din păcate, autoritățile au fost nevoite să anunțe cetățenii că autostrăzile se închid.

Beijingul a emis prima alertă de poluare densă pentru perioada de toamnă-iarnă care va duce la suspendarea unor lucrări de construcție în aer liber a activităților din anumite fabrici și activităților școlare în aer liber.

Vizibilitatea a fost limitată sever în ultimul timp, iar cei de la etajele superioare ale clădirilor orașului nu pot să se mai bucure de niciun peisaj. Din afară, partea de sus a blocurilor imense a devenit invizibilă din cauza pâclei.

Regiunea extrem de puternic industrializată Beijing-Tianjin-Hebei se confruntă des cu fenomenul de smog în sezoanele reci, mai cu seamă când adie vântul. Vestea bună este că un val de aer rece care va sosi din Siberia în timpul finalului de săptămână ar putea dispersa poluarea, arată prognozele.

Specialiștii atenționează că nivelul particulelor PM2,5 în regiunile urbane a atins vineri un nivel de 234 de micrograme pe metru cub, arată Ambasadei Statelor Unite din Beijing, un indicator al poluării severe.

Amintim că urmează ca în China să aibă loc Jocurile Olimpice de Iarnă care vor avea loc în Beijing şi în oraşul învecinat Zhangjiakou. Sportivii se pregătesc de competiția care va avea loc în perioada cuprinsă între 4-20 februarie.

  • Vezi Galeria FOTO

„Vrem să ştim ce respirăm”, „Aerul nostru e praf şi pulbere”

În luna martie a anului trecut a fost realizat un protest în acest sens în România. Cei de la fața locului cereau modernizarea Sistemului Național de Monitorizare a Calității Aerului.

  • „Vrem să ştim ce respirăm”, „Aerul nostru e praf şi pulbere”, „Avem dreptul la viaţă, avem dreptul la aer curat”, au fost câteva dintre mesajele care se puteau citi pe pancartele protestatarilor.

„Am venit la Ministerului Mediului să depunem cele 14.000 de semnături ale comunităţii Declic în campania „Aer pentru Viaţă”. Cerem urgent ministrului Mediului să modernizeze urgent Sistemul de Monitorizare a Calităţii Aerului şi să transmită în timp real către Agenţia Naţională de Mediu datele privind calitatea aerului.

Considerăm că doar aşa vom evita situaţii precum cea de la începutul săptămânii, atunci când inclusiv autorităţile au aflat de pe Facebook că aerul este poluat în capitală. Cu 900% mai poluat decât prevede legea. Credem că doar aşa, atât oamenii cât şi autorităţile vor putea fi avertizaţi”, a declarat pentru G4Media.ro Cătălina Hopârteanu, reprezentanta comunităţii Declic, în martie 2020.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro