Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal. Unde poate ajunge starul danez care a supraviețuit unui infarct pe teren

Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal. Unde poate ajunge starul danez care a supraviețuit unui infarct pe teren
Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal. Unde poate ajunge starul danez care a supraviețuit unui infarct pe teren

Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal. Internaționalul danez a fost protagonistul unui moment dramatic la Campionatele Europene desfășurate în vară. El s-a prăbușit pe teren, în timpul partidei Danemarca – Finlanda, victimă a unui infarct. După ce și-a revenit, Eriksen și-a luat o pauză mai lungă. Dar, acum, fotbalistul de la Inter Milano, ar dori să revină „în iarbă”. Însă, în Italia nu mai poate evolua din cauza regulilor impuse de autoritățile medicale italiene.

Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal

Christian Eriksen pleacă din Italia pentru a putea juca fotbal. În vară, la Campionatele Europene, internaționalul danez s-a prăbușit pe teren în timpul partidei contra Finlandei. A suferit un infarct și a fost salvat, cu greu, datorită inerveținiei colegilor și a echipei medicale. Transportat la spital, lui Eriksen i s-a montat un defibrilator și și-a luat o lungă pauză de recuperare. La aproape 5 luni de la acel incident dramatic, jucătorul aflat sub contract cu campioana Italiei, Inter Milano, ar vrea să revină în fotbalul profesionist.

Pentru Christian Eriksen lucrurile nu sunt,, însă, așa de simple. Cel puțin, nu în Italia unde regulile medicale sunt stricte. Autoritățile din domeniu interzic participarea unui sportiv profesionist la competiții dacă au montat vreun dispozitiv cardiac, așa cum este și cel purtat de starul danez.

Nu putem să-i dăm drept de joc pentru nicio competiție oficială din Italia. Dacă acel dispozitiv va fi îndepărtat, iar el își va putea relua activitatea fără niciun pericol și fără restricții, doar atunci va putea juca din nou pentru Inter”, a declarat, la acea vreme, Francesco Braconaro, membru al comisiei medicale a federației italiene, citat de Football-Italia.

Unde poate ajunge starul danez care a supraviețuit unui infarct pe teren

Christian Eriksen mai are contract cu Inter Milano până în 2024. Dar este clar că nu mai are niciun viitor profesional în „Cizmă”, așa că fotbalistul caută alte soluții. De curând, campioana Italiei a anunțat că este dispusă să-l lase pe Eriksen să se transfere, contra unei sume modice, într-un campionat unde purtarea de dispozitive cardiace este permisă. Cota de piață a jucătorului era de 18,5 milioane de euro, la 30 iunie 2021, dar clubul italian speră să obțină o compensație financiară din partea UEFA ca urmare a faptului că infarctul fotbalistului s-a petrecut într-o competiție organizată de forul european.

Oricum, Inter ar scăpa, cu acest prilej, și de salariul ridicat al danezului, de 7,5 milioane de euro pe sezon. Cea mai probabilă destinație pentru Eriksen este Ajax Amsterdam, echipă la care a mai jucat timp de 3 sezoane, la începutul carierei, între 2010-2013. În Eredivisie este permis ca jucătorii cu dispozitive cardiace să joace în campionatul Olandei. Un exemplu este chiar posibilul coleg al lui Eriksen, fundașul Daley Blind care evoluează cu un starter cardiac la echipa din Amsterdam.