Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației. Ce se va întâmpla cu activitatea în școli și grădinițe după ce Capitala intră în scenariul roșu

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației. Ce se va întâmpla cu activitatea în școli și grădinițe după ce Capitala intră în scenariul roșu
Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației. Ce se va întâmpla cu activitatea în școli și grădinițe după ce Capitala intră în scenariul roșu Sursă poză: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Explozia cazurilor de COVID-19 devine de la zi la zi mai apăsătoare, astfel că autoritățile sunt obligate să ia măsuri dintre cele mai stricte pentru a preveni răspândirea virusului. În ceea ce privește intrarea Capitalei în scenariul roșu, noul inspector școlar a venit cu informații legate de activitățile din sistemul de învățământ.

Grădinițile vor avea activitate online

În cursul dimineații de astăzi, Liliana Toderiuc, noul inspector școlar al Capitalei, a anunțat că, inclusiv grădinițile vor avea activitate online, în contextul scenariului roșu introdus în București. Aceasta a mai făcut un apel către cadrele didactice, cărora le-a dat asigurări că vor putea să-și desfășoare orele de la clasă, atâta timp cât nu dispun de echipamente corespunzătoare acasă.

Acestea vor putea, astfel, să se conecteze pe calculatoarele din școli, pentru a putea ține cursurile online cu elevii, potrivit edupedu.ro.

Sursă foto: bistriteanul.ro

Liliana Toderiuc a subliniat faptul că aceste noi decizii propuse în cursul zilei de astăzi vor avea în vederea sănătatea publică, dar, în același timp, învățarea eficientă pentru fiecare clasă în parte, la fiecare nivel de învățământ.

Liliana Toderiuc a precizat că „măsurile pe care Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) le va propune azi au în vedere în primul rând sănătatea, dar față de luna martie pot să vă garantez că se va asigura continuarea învățării în fiecare școală pe fiecare nivel de învățământ în parte.

Vreau să-i asigur pe părinți și pe colegii mei că au sprijin astfel încât toate orele să se desfășoare online„, a explicat noul inspector şcolar general al Capitalei, potrivit Edupedu, citat de romaniatv.net.

Ce se va întâmpla cu cadrele didactice care nu dețin tablete sau laptopuri

Noul inspector școlar a asigurat cadrele didactice că nu vor duce lipsă de echipamente necesare susținerii orelor online. În cazul în care nu dispun acasă de tehnologia necesară, aceștia se pot deplasa în înstituțiile de învățământ, utilizând aparatura oferită de școli.

Liliana Toderiuc a menționat, de asemenea, că remunerația se va face doar către profesorii care susțin orele online, fără a încerca să se sustragă.

„Dacă acasă (profesorul – n.red) nu dispune de echipament pentru a desfășura o lecție online de calitate, cadrul didactic are posibilitatea de a merge la școală și de a susține o lecție de calitate folosind instrumentele școlii. Inclusiv la grădiniță va fi activitate online – și pentru dumnealor. Am avut exemple foarte bune de creativitate…

Doar munca prestată poate fi remunerată. Există la nivelul fiecărei unități de învățământ posibilitatea de a organiza comisii de disciplină pentru acele cadre didactice care refuză predarea online”, a afirmat Liliana Toderiuc, potrivit edupedu.ro.

Vă reamintim că, în cursul acestei dimineți, Monica Anisie a anunțat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va propune Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenta suspendarea cursurilor în sălile de curs și mutarea lor în sistemul online timp de 14 zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI