Orașe însorite din Europa. Aici poți merge iarna

Orașe însorite din Europa. Aici poți merge iarna
Orașe însorite din Europa pe care le poti vizita

Ce orașe turistice din Europa sunt însorite pe timpul iernii. Poți alege un sejur într-unul dintre acestea, dacă vrei să ai parte de multă lumină și soare, pentru lungile plimbări pe străzi și parcuri de poveste. În plus, pe perioada iernii poți găsi multe oferte de city break-uri ieftine, mai ales pentru lunile ianuarie și februarie.

Orașe însorite din Europa

Astfel, printre cele mai însorite orașe din Nordul Europei, perfecte de vizitat în perioada iernii, se regăsesc Stockholm (Suedia) – 1821 ore de soare/an, Tallin (Estonia) – 1783 ore de soare/an, Copenhaga (Danemarca) – 1780 ore de soare/an, Helsinki (Finlanda)– 1780 ore de soare/an, Riga (Lituania)– 1757 ore de soare/an.

În ce privește orașele însorite, pe care le găsești în Vestul Europei, un city break în Viena (Austria) poate fi o surpriză foarte plăcută. În acest oraș găsești multe atracții turistice, muzee, expoziții și cartiere istorice ce pot fi vizitate indiferent de anotimp.

Poți alege însă și destinații precum Marsilia (Franța) – 2858 ore de soare/an, Nissa (Franța) – 2724 ore de soare/an, Lyon (Franța), 2002 ore de soare/an, Munchen (Germania) – 1709 ore de soare/an.

În sudul Europei, zilele de iarnă pot fi extrem de luminoase și mai căduroase, în timp ce în țara noastră se instalează gerul. În destinații precum Valetta (Malta), ai 2957 ore de soare/an, în Lisabona (Portugalia) – 2799 ore de soare/an, Atena (Grecia) – 2771 ore de soare/an, Madrid (Spania) – 2769 ore de soare/an, Monaco – 2724 ore de soare/an.

​​Reykjavik, o destinație preferată de turiști iarna

Un top al celor mai bune orașe de vizitat iarna arată că și Islanda este una dintre destinațiile pe care ar trebui să le alegi în acest anotimp, deși poate părea ca un loc în care ar trebui să suporți o mare răceală. În ciuda latitudinii din apropiere de Cercul Arctic, se spune că vremea din New York poate fi mai aspră decât la ​​Reykjavik, capitala Islandei, iar vremea este comparabilă cu cea din orașe precum Londra sau Amsterdam. Acolo, vei avea șansa să urmărești luminile din nord, poți vedea legendara Lagună Albastră, cu apele-i liniștitoare.

Islanda conține vulcani activi și izvoare geotermale. Interiorul insulei constă în principal dintr-un platou caracterizat de câmpii nisipoase și de lavă, munți și ghețari, cu multe râuri glaciare ce curg către mare prin câmpia litorală.

Islanda este încălzită de Curentul Golfului, iar țara o climă, în ciuda latitudinii sale, în apropiere de cercul polar de nord. Islanda este singura țară care nu are armată, de apărarea țării ocupându-se paza de coastă cu armament restrâns.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI