„Oracolul din Paris”. Președintele Emmanuel Macron a oferit pronosticul exact înaintea meciului dintre Franța și Polonia și a nimerit chiar și marcatorii

„Oracolul din Paris”. Președintele Emmanuel Macron a oferit pronosticul exact înaintea meciului dintre Franța și Polonia și a nimerit chiar și marcatorii

Franța a câștigat cu 3-1 duelul cu Polonia și s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal unde va înfrunta Anglia. Jurnaliștii de la Le Parisien și-au adus imediat aminte că președintele Emmanuel Macron a spus înaintea partidei că acesta va fi scorul final. A rostit chiar și numele marcatorilor.

Emmanuel Macron a oferit pronosticul exact înaintea partidei Franța – Polonia

Președintele Emmanuel Macron este mare fan al fotbalului și susține echipa Olympique de Marseille. Aici l-ar fi vrut pe Kylian Mbappe și chiar l-a întrebat pe atacant dacă ar exista vreo șansă să semneze un contract cu această grupare. Înaintea partidei Franța – Polonia, din optimile Campionatului Mondial de Fotbal, Macron fost întrebat dacă are vreun pronostic. A oferit scorul corect.

„Cred că vom câştiga cu 3-1. Lewandowski va marca, la fel ca Mbappe sau poate Giroud, care vrea să intre în istorie. Am foarte mult respect pentru Didier Deschamps (n.r. – selecţionerul Franţei), experienţa lui, know-how-ul lui.

Media de vârstă a acestui colectiv este foarte tânără şi, în acelaşi timp, trebuie să fie unsprezece jucători care au o stea pe care ei înşişi au brodat-o (n.r – referire la titlul mondial de acum patru ani)”, a fost predicția incredibilă dată de Emmanuel Macron înaintea meciului de duminică, conform jurnaliștilor de la „Le Parisien”.

Nu numai că politicianul a intuit rezultatul corect, dar a spus corect și numele marcatorilor: Robert Lewandowski, Kylian Mbappe și Olivier Giroud.

Anglia – Franța, în „sferturi”, la Campionatul Mondial de Fotbal

După primele două zile din optimi știm numele a patru echipe care s-au calificat, iar țintarul este următorul: Țările de Jos – Argentina, Franța – Anglia. Cele două formații europene se înfruntă a treia oară la un campionat mondial de fotbal. Prima dată s-a întâmplat la Cupa Mondială din 1966, când Anglia s-a impus în fața Franței cu 2-0, iar apoi a cucerit titlul. A doua oară s-a întâmplat în 1982, la turneul din Spania, când englezii au câștigat din nou, cu 3-1, în faza grupelor.

Anglia și Franța s-au întâlnit de 31 de ori, iar britanicii au 17 victorii. Francezii au nouă succese, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Ultimele partide în care s-au întâlnit Anglia și Franța:

7 iunie 1997: Franța – Anglia 0-1, turneu amical în Franța.
10 februarie 1999: Anglia – Franța 0-2, amical
2 septembrie 2000: Franța – Anglia 1-1, amical
13 iunie 2004: Franța – Anglia 2-1, EURO 2004
26 martie 2008: Franța – Anglia 1-0, amical
17 noiembrie 2010: Anglia – Franța 1-2, amical
11 iunie 2012: Franța – Anglia 1-1, EURO 2012
17 noiembrie 2015: Anglia – Franța 2-0, amical
13 iunie 2017: Franța -Anglia 3-2, amical

Urmăriți Playtech.ro și pe