Ora la care se închid magazinele în zonele unde rata de infectare a depășit 6 la mie. Acum e oficial

Ora la care se închid magazinele în zonele unde rata de infectare a depășit 6 la mie. Acum e oficial
Ora la care se închid magazinele în zonele unde rata de infectare a depășit la mie.

La ce oră se închid magazinele în zonele în care rata de infectare a depășit șase la mie, conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat de azi hotărârea cu numărul 73, prin care se propune stabilirea unor măsuri necesare împotriva pandemiei de coronavirus.

Ora la care se închid magazinele în zonele unde rata de infectare a depășit 6 la mie

Consiliul Național pentru situații de Urgență a adoptat azi hotărârea 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesare împotriva pandemiei cu coronavirus.

Astfel, magazinele în zonele cu rata de infectare de peste 6 la mie se vor închide de la ora 18:00, dar se va institui și carantina de noapte din weekend care va fi luată în calcul tot la momentul depășirii incidenței de șase. Conform noilor reglementări, în timpul carantinei de noapte, oamenii care au certificat verde vor putea ieși din case, dar activitățile economice vor fi închise.

Totodată, carantina de noapte în weekend începe de la o rată de infectare de la 6 la mia de locuitori, însă oamenii care au certificat de vaccinare vor putea să iasă din casă.

De asemenea, în hotărârea 73 adoptată de CNSU, au mai fost adăugate măsuri de protecție împotriva pandemiei cu COVID-19.

Astfel, certificatul de vaccinare nu devine obligatoriu pentru copiii cu vârste între 6-12 ani, creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu coronavirus, dar nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

Cei cu certificat verde pot să iasă din case în zonele carantinate, aceasta fiind introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Bilanț coronavirus 23 septembrie 2021

Conform reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, bilanţul infectărilor de coronavirus din țara noastră a ajuns 1.172.981 de infectări cu noul coronavirus. Până azi au fost înregistrate 7.095 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Până azi, 35.964 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De asemenea, în intervalul 22.09.2021 – 23.09.2021 au fost raportate de către INSP 113 decese (58 bărbați și 55 femei).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI