Opt protestatari care au vandalizat Capitala au fost reținuți. Oamenii au fost săltați de mascați de acasă: „Pe cine am omorât?”

Opt protestatari care au vandalizat Capitala au fost reținuți. Oamenii au fost săltați de mascați de acasă: „Pe cine am omorât?”
Opt bărbati au fost retinuti dupa protestele din Capitala

Opt protestatari care au vandalizat Capitala au fost reținuți. Oamenii au fost săltați de mascați de acasă. De ce se fac aceștia vinovați, citiți în articolul de mai jos.

Opt bărbați au fost reținuți după protestele din București. Pentru ce sunt aceștia cercetați

Opt bărbați care au vandalizat Capitala în timpul protestelor anti-restricții au fost reținuți. Oamenii au fost săltați de către mascați chiar din casele lor.

Opt dintre protestatarii care au ieșit în stradă să protesteze în această săptămâna, au fost reținuți de către polițiști. Aceștia au fost audiați pe parcursul zilei de sâmbătă și toți s-au ales cu dosare penale.

Rudele, nemulțumite că mascații au dat buzna în casele lor

Neamurile celor reținuți se plâng de faptul că mascații a dat buzna peste ei în casă la primele ore ale dimineții.

„Protestul merită, pentru tot ce se întâmplă în țară. Că au spart, că au dat cu pietre, nu sunt de acord. Dar ce au făcut ei, iar nu sunt de acord. La ora șase dimineața să intre mascații peste noi în casă, pentru ce? Pe cine am omorât?”, au spus rudele celor reținuți.

12 jandarmi au fost răniți în timpul protestelor

În urmă protestelor din timpul acestei săptămâni, 12 jandarmi au fost răniți. De asemenea, alte zeci de români sunt cercetați pentru nu mai puțin de 5 infracțiuni, printre se regăsește ultrajul, distrugerea, dar și furtul calificat.

Astfel, sâmbătă dimineață, polițiști din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare nu mai puțin de 24 de mandate de percheziție domiciliară. Perchezițiile au avut loc în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov, iar polițiștii au avut și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în Piața Unirii, informează Poliția Română.

Polițiștii au ridicat mai multe probe din casele suspecților

În plus, au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, printre care și materiale pirotehnice. Astfel, cei vizați de anchetă au fost dușila Parchetul de pe lângă Tribunalul București. După audieri, procurorii vor dispune măsuri împotriva lor.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

La protestul din 29 martie au avut loc mai multe incidente

Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. În cursul zilei de 29 martie au existat mai multe incidente în București, la protestele împotriva restricții anti-covid, impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Mai mulţi oameni care venit, luni, la protestul din Piaţa Victoriei au detonat petarde, fapt care a dus la gândul că respectivii ar putea fi membri ai galeriilor de fotbal.

Cei care au aruncat petarde au fost poziţionaţi în zona de unde au venit protestatarii din Piaţa Universităţii. Asta, în timp ce în zona centrală a Pieţei Victoriei, protestul a continuat paşnic.

Polițiștii au identificat 188 de persoane care au întrecut măsura în timpul protestelor

În acel moment, poliția a aplicat nu mai puțin de 222 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanților la protestele anti-restricții de luni seară din Capitală.

În plus, au identificat 188 de persoane care au fost fotografiate și amprentate, după cum au anunțat marți dimineață oficiali ai Jandarmeriei și Poliției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI