Opt persoane au fost reținute după ce un minor a fost înjunghiat în Şelimbăr. Cum s-a întâmplat tragedia

Opt persoane au fost reținute după ce un minor a fost înjunghiat în Şelimbăr. Cum s-a întâmplat tragedia
Opt persoane au fost reținute după ce un minor a fost înjunghiat în Şelimbăr

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, marți, opt persoane au fost reținute pentru tentativă de omor, lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii publice. Aceștia au fost reținuți în urma unei altercații din parcarea unui mall din Șelimbăr, în urma căruia un minor a fost înjunghiat și alte trei persoane au fost rănite.

Minor de 12 ani înjunghiat în parcarea unui mall

Minorul înjunghiat are mai multe plăgi tăiate înțepate la nivelul hemitoracelui drept posterior, leziuni care necesită 30 de zile de îngrijiri medicale și un hemopneumotorax consecutiv. Din cauza acestor răni, viața tânărului este pusă în pericol. De asemenea, alte trei persoane au fost rănite cu obiecte contondente, fiind duse la spital.

„La scurt timp, organele de poliţie au procedat la identificarea suspecţilor şi conducerea acestora la sediul IPJ Sibiu. Urmare a probatoriului administrat, după audierea persoanelor implicate, prin ordonanţă procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea unui număr de 8 inculpaţi.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică”, mai menţionează comunicatul.

În cursul zilei de luni, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a informat că, în urma unui apel la 112, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de jandarmi și poliție, dar și luptători de la Serviciul Acțiuni Speciale. În altercație au fost implicate peste 20 de persoane, pe fondul unui conflict mai vechi.

Copil de 14 ani, înjunghiat de un băiat de 13 ani

În urmă cu câteva săptămâni, un elev din clasa a VII-a și-a înjunghiat prietenul, în parcul Forest din sectorul 4. Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul Marie Curie pentru îngrijiri de specialitate.

„În seara de 25 august 2021, prin apel 112, a fost sesizat faptul că un minor a fost agresat, în urma unui conflict. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis Poliția Capitalei.

Se pare că agresorul, în vârstă de 14 ani, avea antecedente penale, fiind implicat în mai multe altercații la școala unde învăța. Părinții copiilor din școală au făcut o reclamație către DGASPC Sector 4, informând autoritățile că băiatul își amenința colegii mereu cu bătaia.

DGASPC a răspuns, menționând că vor sprijini familia prin asigurarea unor servicii de consiliere.

„În ceea ce privește suspiciunea de neglijare a copilului, evaluarea detaliată a evidențiat că familia necesită servicii de suport pentru reabilitare, servicii medicale/psihologice de recuperare, precum și servicii pentru prevenirea abandonului școlar, separării copilului de familia sa și monitorizarea modului de asigurare a acestora”, a transmis DGASPC.

Urmăriți Playtech.ro și pe