14 dec. 2022 | 07:56

OMV dă o lovitură dură Petromului după ce românii au boicotat afacerile Austriei din România. Cine nu va încasa niciun ban

Știri generale
OMV dă o lovitură dură Petromului după ce românii au boicotat afacerile Austriei din România. Cine nu va încasa niciun ban
OMV dă o lovitură dură Petromului, după ce românii au boicotat afacerile austriecilor din țară. Ce se întâmplă acum.

OMV dă o lovitură dură Petromului, după boicotarea afacerilor austriecilor de către români. Potrivit unui anunț făcut marți, 13 decembrie, o tranzacție accelerată va avea loc în industria de petrol și gaze. Petrom nu va fi încasa niciun ban. Rezultatele demersului urmează să fie anunțate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului. Află mai jos despre ce este vorba.

OMV dă o lovitură dură Petromului

Un document publicat la Bursa de Valori București (BVB) pune pe jar industria energetică din România. Fondul Proprietatea a anunțat, marți, că își vinde în ritm accelerat deținerea de 3% la OMV Petrom, singurul producător local de petrol și gaze. Este vorba despre o tranzacție prin plasament privat.

Pachetul conține 1.777.067.726 acțiuni ordinare. Valoarea participației scoase la vânzare se ridică la o sumă de aproximativ 825 milioane de lei, echivalentul a 167 de milioane de euro. Marți, acțiunile Petrom au fost închise la prețul de 0,4645 lei.

În urma tranzacției, Petrom nu va încasa niciun ban, se arată, explicit, în anunțul Fondului Proprietatea. Rezultatele operațiunii cu pricina vor fi făcute publice în cel mai scurt timp de la finalizarea demersului.

Fondul Proprietatea a fost înființat la sfârșitul anului 2005 de către Guvernul României. Scopul societății pe acțiuni vizează despăgubirea persoanelor ale căror bunuri au fost expropriate de către regimul comunist. Vorbim despre demersuri efectuate abuziv. Compensările au loc prin acordarea de acțiuni la Fondul Proprietatea, în funcție de pierderile suferite.

Anunțul făcut de Fondul Proprietatea

„Demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga participație, reprezentând 1.777.067.726 acțiuni ordinare deținute la OMV Petrom S.A.

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic („FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A („Fondul”/„Fondul Proprietatea”), anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga sa participație, reprezentând 1.777.067.726 acţiuni ordinare, deținute de Fond la OMV Petrom S.A. („Petrom” / „Societatea”) („Tranzacția”).

Procesul de plasament va fi demarat imediat.

Erste Group Bank AG si SSIF Swiss Capital S.A. vor acționa în calitate de Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners. Banca Comercială Română S.A. și Auerbach Grayson and Company LLC vor acționa în calitate de Joint Bookrunners în cadrul Tranzacției („Părțile care acționează în calitate de Bookrunner”).

Sub rezerva plasării tuturor acțiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat și a decontării aferente a Tranzacției, Fondul nu va mai deține acțiuni la Petrom.

Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma Tranzacției.

Rezultatele Tranzacției vor fi anunțate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea prețului și alocările rămân la libera alegere a Fondului și a Părților care acționează în calitate de Bookrunner”, a anunțat Fondul Proprietatea.

Anunțul Fondului Proprietatea vine la scurt timp după ce românii au boicotat afacerile austriecilor. Totul, pe fondul blocării procesului de aderare a țării noastre la Spațiul Schengen. Marți, în Parlamentul European au avut loc dezbateri privind atitudinea Vienei față de București. Joi, președintele Klaus Iohannis va merge la Bruxelles, unde va aborda problema votului din Consiliul JAI, prin care intrarea României în blocul comunitar amintit a fost împiedicată.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fosta lui Jador, condamnată la închisoare. S-a dus vremea opulenței și a luxului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. A scăpat VIE de Gheorghe Dincă: Am stat 2 luni...
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ALERTĂ SANITARĂ în ROMÂNIA! PERICOL MAJOR după inundații!
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro