Învață cum să faci omletă pufoasă la cuptor, un preparat simplu și delicios cu care îți vei încânta, fără doar și poate, familia și musafirii. Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru micul dejun, merită să încerci această rețetă. A fost postată de o gospodină din România în mediul online și face furori pe reţelele de socializare.
În ultimii ani, clasicele cărți de bucate au fost înlocuite cu bloguri, site-uri și pagini de pe platformele de social media dedicate preparării diferitelor tipuri de mâncare. Internauții au astfel acces la o colecție uriașă și în continuă creștere de rețete, care mai de care mai spectaculoase și gustoase.
O gospodină a publicat pe o platformă de social media o rețetă ce s-a bucurat de mare succes în rândul internauților. Cei care au încercat-o au revenit în secțiunea de comentarii, pentru a lăuda preparatul, încurajându-i și pe alții să încerce. Este vorba despre o alternativă inedită a unui preparat ce a devenit aproape sinonim cu micul dejun: omleta.
Dacă ai nevoie de puțină inspirație, merită să dai o șansă acestei rețete de omletă pufoasă la cuptor. Se face rapid, fără eforturi sau bătăi de cap.
Te-ar putea interesa și: Omletă „sătească”, reţeta care face furori pe internet. E pufoasă ca un nor şi foarte hrănitoare, ingredientul secret
Pentru două porții, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Când se pune sarea în omletă, de fapt, pentru un gust desăvârşit. Un bucătar iscusit a dezvăluit secretul său
Primul pas este spălarea cu curățarea cartofului, ce se taie apoi cubulețe. Acestea se pun într-o tigaie, pe foc, și se prăjesc ușor.
Separat, se bat cele două ouă cu crema lichidă, sarea, piperul, nușcoara – dacă se adaugă – și boiaua de ardei dulce.
Într-un vas pentru cuptor, așezăm cartofii și punem printre cuburi de cartof bucăți de cârnat. Se toarnă peste amestecul format din ouă și condimente, ceapa tăiată felii subțiri, pătrunjelul tocat și se bagă la cuptorul preîncălzit. După 20 de minute, omleta poate fi servită.