Românii sunt mari consumatori de omletă la micul dejun. Indiferent dacă o prepară simplă, cu legume, brânzeturi sau mezeluri, omleta iese de fiecare dată pufoasă și delicioasă. Cu toate acestea, puține gospodine știu când se pune sarea în omletă. Un bucătar celebru a dezvăluit secretul său!
Omleta este una dintre cele mai populare mâncăruri de la micul dejun. Indiferent că este simplă sau conține și alte ingrediente, acest preparat se face destul de ușor. Totuși, dacă vreți să obțineți o omletă cu gust aparte, trebuie să acordați o atenție sporită modului de gătire. Multe gospodine adaugă sarea atunci când bat ouăle, dar specialiștii susțin că acest lucru îi strică gustul.
Când se pune sarea în omletă, de fapt? Înainte de a te apuca de omletă, este foarte important să folosiți doar ouă proaspete. Ideal ar fi să faceți omletă cu două ouă și cu un tel de mână, adică să bateți ambele ouă în același timp, nu separat.
De asemenea, bucătarii recomandă să punem sare în uleiul în care prăjiți omleta, nu direct în ea. Dacă adaugi sarea în amestec, ouăle vor reține umiditate și nu vor mai ieși așa gustoase.
De regulă, sarea acționează precum un tampon între proteinele din ou, prevenind crearea unor legături prea puternice între acestea, spun experții.
Totodată, trebuie să țineți cont și de temperatura ei. O temperatură prea mare poate duce la o omletă prea uscată sau arsă. Indicat este să ajustați focul la o temperatură medie și să lăsați omleta să se coacă încet.
Prima dată se taie baconul și brânza de capră cubulețe. Apoi se bat ouăle cu puțină sare și piper și cu lapte, într-un bol. Se pune o tigaie la încins, în care se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune baconul tăiat și se călește până când s-a rumenit.
După care se adaugă și ouăle bătute împreună cu laptele și se lasă la prăjit. Omleta se întoarce pe ambele părți, pentru a se găti uniform. Când ouăle sunt bine închegate se adaugă brânza de capră și se împachetează omleta. Se mai lasă la foc timp de un minut. La final se adaugă adăuga verdeață proaspăt tocată și se servește caldă. Poftă bună!