Omagiu magnific pentru Diego Maradona. Propunerea venită în Guvernul Argentinei: ‘Toată lumea vrea asta’

Omagiu magnific pentru Diego Maradona. Propunerea venită în Guvernul Argentinei: ‘Toată lumea vrea asta’
Omagiul pentru Diego Maradona

Unul din cei mai mari fotbaliști ai lumii a plecat într-o altă lume. Diego Maradona s-a stins din viață la 60 de ani pe 25 noiembrie. În Argentina, ”El Dio” a avut parte de trei zile de doliu național. Moartea s-a a șocat o națiune întreagă, dar acum s-ar părea că se dorește un altfel de omagiu fostului mare fotbalist.

Omagiul pentru Diego Maradona

La aproape două săptămâni de la moartea lui Diego Maradona, o propunere de tribut care s-a născut în rețelele de socializare devine tot mai puternică. În Senat, un proiect de lege propune tipărirea unor bancote omagiale și timbre poștale cu imaginea sa. În afară de asta, la propunerea unei senatoare argtentiniene, Diego Maradona ar putea ajunge pe bancnota de 1000 de pesos.

Senatorul Norma Durango a prezentat proiectul de lege Congresului și se așteaptă o decizie în acest sens. Conform presei argentiniene, acest demers ar fi un omagiu deosebit adus fostului mare internațional argentinian.

”Va purta efigia lui Diego Armando Maradona pe o parte și momentul celui de-al doilea gol împotriva Angliei. Gol marcat în Mexic, pe 22 iunie 1986.”, relatează ziarul La Nación.

Ideea unei bancote omagiale aduse lui Diego a început să circule pe rețelele de socializare la câteva zile după moartea sa. Demersul a luat amploare într-o asemenea măsură încât a fost deschisă o petiție pe site-ul change.org pentru a adăuga susținători.  În fundamentarea proiectului de lege, Durango a explicat despre Maradona că:

”Excepționalitatea vieții și a carierei sale, nu fără limite și erori, o încadrează în tradiția greacă a eroilor, cel puțin așa cum este percepută de Nietzsche în Nașterea tragediei.”

Maradona, zeul argentinian

Legenda fotbalului în vârstă de 60 de ani a murit după un atac de cord, după ce a avut o operație de succes pentru un cheag de sânge cerebral la începutul lunii noiembrie și urma să fie tratat pentru dependența de alcool.

Moartea legendarului Diego Maradona a generat pasiuni, mai ales în rândul fanilor acestuia. Deși se presupunea care ar fi fost cauza morții, medicii legiști au făcut autopsia, cu acordul familie și la cererea procuraturii San Isidro.

Ceea ce s-a dat ulterior publicității a confirmat într-o oarecare măsură zvonurile. Presa argentiniană a mers mai departe și a  scos la iveală faptul că decesul fotbalistului ar fi putut fi evitat, dacă personalul sanitar ar fi acționat din timp.

”Un deces insolit, în sensul în care Diego nu a fost îngrijit cum trebuia. Era nevoie să rămână internat la spital. E inadmisibil ca un pacient în starea sa să se externeze după o săptămână, mai ales în urma acelei operații.

Să-l trimiți acasă e o tâmpenie! În al doilea rând, Maradona trebuia să aibă lângă el un doctor capabil să îl asiste în caz de urgență. Lucru care evident nu s-a întâmplat!”, a declarat Alfredo Cahe, medicul personal al fotbalistului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI