Cauza morții lui Diego Maradona. Autopsia a confirmat zvonurile inițiale

Cauza morții lui Diego Maradona. Autopsia a confirmat zvonurile inițiale
Fetele lui Maradona, Dalma si Geanina

S-a aflat cauza morții lui Diego Maradona. Autopsia a confirmat zvonurile inițiale. Diego Maradona a murit din cauza unei insuficiențe cardiace acute. Legenda fotbalului a decedat la vârsta de 60 de ani, miercuri, la ora locală 12:00, iar necropsia a fost făcută la morga din San Fernando, localitate situată lângă Buenos Aires.

S-a aflat de ce a murit Diego Armando Maradona, de fapt. Ce au constatat medicii legiști

Medicii legiștii care au efectuat autopsia lui Diego Armando Maradona au făcut un raport preliminar, în care au precizat că motivul decesului a fost insuficiență cardiacă acută, ”la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a cauzat edem pulmonar acut”, informează Ole.

De asemenea, autopsia a fost făcută cu acordul familiei și la solicitarea procuraturii San Isidro, care a deschis și o anchetă după confirmarea morții, pentru a stabili împrejurările în care a survenit aceasta, precum și cauza.

Unde a fost depus sicriul marelui fotbalist

Coșciugul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Sicriul a fost adus într-o ambulanţă, însoţită un important dispozitiv de securitate.

Sute de oameni îl așteptau deja în faţa palatului pentru a-şi lua rămas bun de la campionul mondial din 1986, cunoscut ca și cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.

Soția și doi dintre copiii lui Maradona, la căpătâiul său

De asemenea, fanii lui Diego Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor joi, între orele locale 06:00 şi 16:00 (9:00 – 19:00 GMT), după cum a anunțat Preşedinţia argentiniană.

Claudia Villafane, fosta soţie a lui Maradona, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii. După ele a sosit preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, precum şi jucători activi şi retraşi, în special coechipieri ai lui Diego Maradona care au luat parte la epopeea Cupei Mondiale din 1986, câştigată de naţionala Argentinei în Mexic. Toți şi-au putut lua rămas bun de la legendarul fotbalist înainte de a se permite accesul publicului în palat.

Trei zile de doliu în Argentina

Alberto Fernandez, preşedintele Argentinei, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea lui Diego Maradona. Moartea lui Diego Maradona s-a produs miercuri la prânz, în urma unui atac de cord, în timp ce acesta se afla la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI