Orașul care va taxa turiștii care merg în vizită pentru o singură zi acolo. Ce plan pun autoritățile la cale deja

Orașul care va taxa turiștii care merg în vizită pentru o singură zi acolo. Ce plan pun autoritățile la cale deja
Turist pentru o zi îcontra-cost

Turiștii care vor să-și petreacă o zi în orașul pitoresc Veneția, vor plăti câțiva euro în plus. Consiliul municipal de la Veneția a aprobat o taxă de vizitare pentru excursioniștii de o zi. Taxa era introdusă încă din 2019, dar a revenit și în acest an. Municipalitatea a anunțat că va menține taxa și în 2022.

Turist pentru o zi în Veneția contra cost

Excursioniștilor de o zi li se va percepe o taxă zilnică de 10 euro pentru restul anului 2020. Taxa era implementată în 2019, începând cu  luna mai. Oficialii de la Veneția au declarat atunci că taxa este menită să genereze venituri pentru serviciile publice. Aceste venituri, conform autorităților, costă mai mult să fie furnizate în orașul lagună. Este vorba, în special, de colectarea gunoiului și curățarea zonelor publice.

Taxa s-a dublat în 2020. Taxa variază în zilele cu trafic redus și intens începând din 2020, de la 3 euro la 10 euro. Aproximativ 80 la sută din cei aproximativ 30 de milioane de oameni care vizitează Veneția anual nu petrec noaptea aici.

Așa că orașul pierde din câștigurile potențiale din taxele hoteliere. Venețienii  sunt îngrijorați că numărul mare de turiști, zilnic, unii venind pe nave de croazieră, tensionează resursele orașului și arhitectura delicată.

Veneția are și scutiri de taxe

Veneția a adoptat mai mult de 20 de scutiri de taxe în 2019 și 2020. Printre persoanele care nu vor trebui să plătească se numără persoanele născute, care trăiesc, muncesc sau studiază la Veneția, copiii sub 6 ani și persoanele care-și vizitează rude.

Persoanele eligibile pentru scutiri vor avea șansa de a nu plăti aceste taxe. Orașul a experimentat în 2019 cele mai bune modalități de a impune mai multe impozite turiștilor.

Taxa va fi percepută și în 2022

Taxa implementată în 2019 se aplică pentru vizitarea centrului istoric al Veneției și a oricăreia dintre cele aproape 50 de insule ale lagunei. Oficialii orașului au spus că poate fi plătită la agențiile de transport și turism. Taxa va fi inclusă în prețul unor sisteme de călătorie, cum ar fi un bilet de tren către stația Veneția Santa Lucia.

Veneția va începe să taxeze călătorii și începând din vara anului 2022. Au fost propuse mai multe măsuri pentru controlul turismului în orașul italian, a informat ziarul La Stampa, cum ar fi un sistem de rezervare online și o taxă de intrare în oraș.

Vizitatorii care au plătit sunt așteptați să intre în oraș prin turnichete electronice în stilul celor de la Disneyland. Taxa propusă va varia între 3 euro și 10 euro, ca și în 2019 și 2020, a raportat La Stampa.

Ca și în ultimii doi ani, locuitorii, rudele lor și copiii sub șase ani vor fi scutiți. Oamenii „cazați în hoteluri locale” sunt scutiți, sugerând că excursioniștii de o zi și pasagerii vaselor de croazieră vor fi principalele tipuri de turiști vizați.

Măsurile aprobate în 2019 au fost apoi întârziate de pandemie, când numărul vizitatorilor a scăzut dramatic. Veneția se întoarce acum la aproximativ 80.000 de vizitatori pe zi. Săptămâna trecută, parlamentarii au aprobat măsurile propuse, care se așteaptă să fie impuse începând cu vara viitoare.

Măsurile anterioare sugerate sau impuse de autoritățile de la Veneția includ separarea turiștilor și a localnicilor în diferite zone ale orașului în timpul perioadelor de călătorie de vârf din perioada de Paște. De asemenea stipulează amendarea turiștilor cu 500 de euro în cazul nerespectării acestor decizii și urmărirea fiecărui turist prin amenajarea unor camere video de control.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI