21 sept. 2021 | 14:26

Asigurările de viață nu despăgubesc morțile cauzate de covid-19. Care este motivul invocat de firme

Utile
Asigurările de viață nu despăgubesc morțile cauzate de covid-19. Care este motivul invocat de firme
Asigurările de viață acoperă sau nu decesele COVID-19

Deoarece pandemia de coronavirus continuă să amenințe sănătatea oamenilor din aproape fiecare comunitate de pe planetă, este firesc ca mai mulți oameni să ia în considerare relevanța asigurărilor de viață în situația actuală. Mai mulți români și-au pus întrebarea dacă asigurările de viață au acoperire care să se aplice unui deces cauzat de COVID-19. Răspunsul s-ar putea să nu fie chiar cel așteptat de majoritatea dintre noi.

Asigurările de viață acoperă sau nu decesele COVID-19

Coronavirusul a fost declarat ca o pandemie globală de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Această boală a afectat aproape întreaga lume și a dus la moartea a 1,7 milioane de oameni. Există o panică justificată în toată lumea. Unii oamenii trăiesc în auto-carantină și nici măcar nu ies din casele lor.

Bineînțeles, mulți oameni sunt îngrijorați de membrii familiei lor. Odată cu apariția unei pandemii globale, oamenii sunt obligați să pună întrebări dure. Ce se va întâmpla cu cei dragi dacă li se întâmplă ceva? Asigurările de viață îi va acoperi dacă mor din cauza COVID-19?

Debutul COVID-19 a dus la o creștere cu 40% a vânzărilor la asigurările de viață pe termen lung, arată datele la nivel mondial. Știm cu toții că asigurările de viață pe termen acoperă majoritatea deceselor. Ca atare, este posibil ca unii oameni să nu fie îngrijorați de soarta familiilor lor după dispariția lor.

Dar majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de faptul că asigurările de viață pe termen lung nu acoperă anumite tipuri de decese, iar compania de asigurări ar putea să nu ramburseze suma primei deținătorului poliței. Companiile de asigurări rareori explică clienților lor toate aspectele unei polițe de asigurare de viață pe termen lung. Prin urmare, oamenii nu știu adesea ce aspecte nu acoperă planul lor de asigurare.

Asiguratorii români nu plătesc despăgubiri în cazul deceselor covid

Dacă în alte țări asiguratorii au decis să ajute familiile și să plătească o anume cotă parte din asigurările de viață ca urmare a deceslor covid, nu acelai lucru îl constatăm în România. Numărul mare de decese a determinat populația României să se intereseze și să afle dacă în aceste cazuri asiguratorii vor plăti asigurările de viață. Din păcate, răspunsul primit nu a fost chiar cel așteptat. De altfel și celebrul avocat Adrian Cuculis a tras un semnal de alarmă referitor la aceste situații dramatice.

„Familiile celor morti de COVID-19 nu sunt despagubite de către firmele de asigurări. Clauze de excludere pentru pandemiile decretate.

Astfel, familiile celor ce au murit de COVID-19, cu credite la bănci, nu mai sunt despăgubite de către asiguratori în urma morții debitorilor, dacă pe certificatele constatatoare de deces apare COVID-19 (…)”, arată avocatul Adrian Cuculis.

Tipuri de decese neacoperite de asigurările de viață

O poliță de asigurare de viață pe termen lung nu acoperă unele cauze de deces. Aceste clauze speciale sunt incluse în politica de salvgardare a companiei de asigurări și evitarea fraudei în asigurări.

Înainte de a vă putea spune dacă decesul cauzat de COVID-19 este acoperit de planul dvs. de asigurare standard, trebuie să știți despre acele cazuri pe care o poliță de asigurare de viață pe termen nu le acoperă.

1. Deces din cauza unui accident. Este acoperit de asigurările de viață

De regulă, toate polițele de asigurare de viață pe termen asigură acoperire pentru decesul accidental. Însă, ei pot refuza onorarea cererii în cazul în care persoana asigurată a murit conducând după consumul de droguri sau alcool. De asemenea, unele polițe nu acoperă decesele cauzate de sporturile de aventură.

2. Sinuciderea nu este acoperită de asigurările de viață

Suicidul în primele 12 luni de la emiterea sau revigorarea poliței, indiferent dacă este sănătos din punct de vedere medical sau nu, nu este acoperit.

3. Leziuni auto-provocate nprevăzute în asigurările de viață

Dacă o persoană moare din cauza auto-vătămării, companiile de asigurări pot respinge cererea deținătorului poliței.

4. Decesul asiguratului în primii 2 ani nu este plătit prin asigurările de viață

Astfel de cazuri sunt luate în considerare în conformitate cu  Legea privind asigurările din 1938. Compania de asigurări poate respinge cererile de asigurări de viață pe motive de fraudă în asigurare, dezinformare sau chiar denaturare, dacă sunt capabile să demonstreze același lucru.

5. Crimă sau omucidere

Dacă o persoană care a achiziționat o poliță de asigurare de viață pe termen lung este ucisă de cineva, cererea de despăgubire va fi oprită de companie pentru anchetă. Cererea va fi respinsă în cazul în care beneficiarul va fi găsit vinovat de uciderea asiguratului. Cu toate acestea, dacă se dovedește nevinovat, beneficiarul va primi cererea totală pe care a promis-o compania de asigurări.

6. Moartea din cauza dezastrelor naturale

Compania de asigurări nu este obligată să plătească niciun fel de beneficii pe care le-a achiziționat dacă moare din cauza unei calamități naturale, cum ar fi tsunami sau cutremure. Cu toate acestea, anumite companii de asigurare oferă polițe speciale care acoperă decesul din cauza calamităților naturale. În funcție de planul pentru care ați optat, compania va acorda cererea sau o va respinge.

7. Deces din cauza bolilor cu transmitere sexuală (boli cu transmitere sexuală), neacoperite de asigurările de viață

Un asigurat își pierde toate beneficiile unei polițe de asigurare de viață pe termen dacă moare din cauza unei boli cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV sau SIDA.

8. Moartea din motive naturale

Compania de asigurare nu este obligată să plătească beneficiarului în cazul în care asiguratul decedează în primii doi ani ai creanței din cauza unei boli preexistente pe care nu a declarat-o în timpul achiziționării poliței de asigurare și același lucru este dovedit.

9. Moartea în travaliu

Dacă un asigurat decedează în timpul nașterii, termenul poliței de asigurare de viață nu va onora cererea făcută de beneficiar.

Concluzie

Este posibil să nu fie momentul potrivit pentru a cumpăra o poliță de asigurare de viață pe termen lung, deoarece pandemia globală a dus la o creștere bruscă a prețurilor primelor de poliță. Dar dacă doriți să cumpărați una pentru dvs. sau pentru familia dvs., fiți siguri că polița dvs. de asigurare de viață pe termen lung vă va acoperi dacă vi se întâmplă ceva cu dvs. sau familia dumneavoastră, în condițiile pandemiei covid. Mai mult, fiecare persoană care deține o poliță de asigurare trebuie să știe ce aspecte sunt incluse în plan. Citiți cu atenție documentele poliței de asigurare de viață și obțineți date clare în legătură cu orice condiții complicate pe care nu le-ați înțeles.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro