Oltenii au primit interzis într-o piață din Lugoj. Primarul și-a pus un grup de producători în cap și este acuzat de discriminare

Oltenii au primit interzis într-o piață din Lugoj. Primarul și-a pus un grup de producători în cap și este acuzat de discriminare
Oltenii au primit interzis într-o piață din Lugoj

Mai mulți olteni nu mai au voie să vândă propriile produse. Aceștia au primit interzis într-o piață din Lugoj. Se pare că vinovat pentru acest lucru este primarul, iar producătorii nu au stat cu mâinile în sân și și-au exprimat nemulțumirile.

Interzis în piața orașului

Primarul din Lugoj, al doilea ca mărime din Timiș, este acuzat de discriminare de mai mulți producători de legume din județul Olt. Primarul le-a interzis accesul în piața agroalimentară în oraș. Primarul se apără, spunând că producătorii locali au prioritate. Producătorii de legume nemulțumiți sunt din comuna Desa.

Producătorii din Oltenia au decis să-i trimită un memoriu noului primar al orașului, Claudiu Buciu, Oamenii își vând produsele de peste 25 de ani în piața din Lugoj. Cu toate acestea, anul acesta au primit interzis de la primar. De asemenea, nu li se vor ai încheia contractele pentru mesele din piață.

„În luna decembrie 2020, am fost chemaţi de Administraţia pieţei din Lugoj să reînnoim contractele de închiriere pentru mesele din piaţa de legume şi fructe, dar ulterior am fost anunţaţi că domnul primar nu mai doreşte să reînnoim aceste contracte. În 15 martie, am reuşit să obţinem o audienţă la domnul primar, care ne-a spus că nu mai doreşte să vină oltenii în această piaţă”, a spus Dan Enea.

De ce le-a interzis primarul accesul în piață

Primarul din Lugoj a spus că a luat această decizie deoarece spațiile din piața agroalimentară au devenit insuficiente. În piață au fost mutați și comercianții care nu a mai putut funcționa pentru că nu avea aviz PSI. Acest lucru a dus la o aglomerare a pieței, primarul luând decizia ca ceilalți producători să aibă interzis.

În piață vor putea vinde doar producătorii din Timiș și județele învecinate. De asemenea, acesta a mai precizat și că decizie este în totalitate a lui. Nu a existat o hotărâre de la Consiliul Local în acest sens. Claudiu Buciu a declarat că nu are nimic cu faptul că producătorii sunt olteni. El dorește ca piața să fie destinată doar producătorilor locali.

„Am crescut în Oltenia. Nu am treabă cu ei că sunt din Oltenia. Puteau fi şi din Moldova sau din Ardeal. În Arad îi lasă numai pe producătorii din Arad, nici măcar cei din Timiş nu sunt acceptaţi, pe acelaşi considerent”, a mai declarat primarul din Lugoj.

Mai mult de atât, edilul a declarat că producătorii nemulțumiți pot închiria spații din oraș în care să își deschidă aprozare pentru a vinde produsele.