Oficial: toți românii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități. Lista actualizată chiar azi

Oficial: toți românii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități. Lista actualizată chiar azi
Oficial: toți romanii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități. Lista actualizată chiar azi

În 25 septembrie vă scriam că există un proiect de lege pentru românii care vor putea ieși la pensie mai devreme. Lista cu zonele ce beneficiază de acest acest act normativ a fost reactualizată. La lista inițială s-au mai adăugat alte câteva localități.

Toți românii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități

În proiect se făcea referire la cei care locuiau în județul Gorj, zonă cu poluare remanentă. În proiect era specificat că cei cu 30 de ani vechime în muncă vor putea ieși mai devreme la pensie. Mai exact cu doi ani, față de cum este normal. În același proiect erau acoperiți și cei care locuiua pe o rază de 8 km în apropiera zonelor afectate.

Inițiativa a fost demarată de PN, prin deputatul PNL, Dan Vîlceanu, și care a modificat Legea Pensiilor nr. 263/2010. Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaților, pe 8 septembrie. (vezi românii care vor putea ieși la pensie mai devreme). Conform noului proiect deja aprobat în Parlament și promulgat, românii vor ieși mai devreme la pensie.

Lista actualizată chiar azi

Noua lege, Legea nr. 212/2020, a fost astăzi republicată în Monitorul Oficial, după ce s-a reactualizat lista cu orașele ce beneficiază de prevederile legale. Conform noilor actualizări, pe lângă lista regăsită aici , în Monitorul Oficial a fost publicată completarea acesteia după cum urmează:

Oficial: toți romanii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități. Lista actualizată chiar azi
Oficial: toți romanii vor ieși mai devreme la pensie dacă locuiesc în aceste localități. Lista actualizată chiar azi
 • localitățile Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum și în localitățile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara;
 • localitățile Abrud, Baia de Arieș, Lupșa, Roșia Montană și Zlatna din județul Alba;
 • localitățile Bacău și Onești din județul Bacău;
 • localitățile Victoria și Făgăraș din județul Brașov;
 • localitățile Anina, Armeniș, Ciudanovița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu și Reșița din județul Caraș-Severin;
 • localitățile Câmpia Turzii, Dej și Turda din județul Cluj;
 • localitatea Galați din județul Galați;
 • localitățile Brănești, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari și Turceni din județul Gorj;
 • localitățile Ciulnița și Slobozia din județul Ialomița;
 • localitățile Brazi și Ploiești din județul Prahova;
 • localitățile Iacobeni și Vatra Dornei din județul Suceava;
 • localitățile Fârdea, Margina, Nădrag și Tomești din județul Timiș;
 • localitatea Mina Altân Tepe din județul Tulcea;
 • localitățile Berbești și Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea.

Românii vor ieși mai devreme la pensie

După discuții și negocieri intense, proiectul de lege a trecut de Camera Deputațior, într-o formă adăugită, ca mai apoi pe 14 septembrie să fie promulgată. Inițiatorul proiectului, Dan Vâlceanu a spus că, în afară de localitățile deja existente, vor mai fi introduse și altele. S-a făcut un nou amendament la Legea Pensiilor, dar deputatul a spus că nu au fost probleme.

”În data de 22 septembrie a fost adoptat amendamentul depus de mine, prin care este redusă vârsta de pensionare cu 2 ani și pentru Roșia de Amaradia, Prigoria și Bustuchin. Pentru clarificarea unor situații apărute în timpul dezbaterii publice am specificat în lege și prezența localităților Câlnic, Bâlteni și Ionești, care intrau oricum deoarece se aflau la o distanță de 8 km, dar am vrut să evităm confuziile”, a explicat deputatul Dan Vîlceanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI