Proiect adoptat de Camera Deputaților. Ilfov, o nouă reședință de județ. Ce oraș a fost ales

Proiect adoptat de Camera Deputaților. Ilfov, o nouă reședință de județ. Ce oraș a fost ales

Camera Deputaților a adoptat, tacit, luni, un proiect de lege care prevede stabilirea reședinței județului Ilfov. Ce oraș a fost ales?

Proiect adoptat, tacit, de Camera Deputaților

În prezent, reședința județului Ilfov, cel mai mic județ al României ca suprafață, se află pe teritoriul Municipiului București. De acum, în urma unui proiect de lege inițiat de deputații PSD Marcel Ciolacu și Florin Iordache, Buftea devine reședința județului Ilfov. Pasul următor: să ajungă la Senat, care va avea rol de for decizional.

Proiect adoptat de Camera Deputaților. Ilfov, o nouă reședință de județ. Ce oraș a fost ales
Camera Deputaților a adoptat, tăcit, luni, un proiect de lege care prevede stabilirea reședinței județului Ilfov: Buftea

Mai exact, proiectul modifică anexa Articolului 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, adică denumirea și reședința unității administrativ teritoriale ”Județul Ilfov. Potrivit noului cuprins al Anexei, ”Județul Ilfov cu reședința în orașul Buftea”.

Expunerea de motive a proiectului de lege

”Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” Otopeni.

Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon. Din punct de vedere al transportului rutier, Buftea este traversată de două drumuri naţionale, DN7 şi DN1A, precum şi de două drumuri judeţene, (…) iar a doua linie de centură a capitalei Bucureşti este planificată să traverseze oraşul Buftea”.

În continuarea expunerii de motive, inițiatorii proiectului legislativ menționează că pe suprafața orașului Buftea funcționează mai multe instituții, printre care Poșta Română, ANAF, Tribunalul Județean Ilfov, dar și sediile unor fompanii importante, Distrigaz și Enel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI