Oficial. Primul transfer făcut de Pablo Cortacero la Dinamo este un fost fotbalist de la FCSB

Oficial. Primul transfer făcut de Pablo Cortacero la Dinamo este un fost fotbalist de la FCSB
Vlad Achim a fost timp de doi ani sub contract cu FCSB. Acum are misiunea de a ajuta la revitalizarea clubului Dinamo

Dinamo face primul transfer în era spaniolă. Vlad Achim, fost fotbalist al celor de la FC FCSB, a semnat un contract valabil pe doi ani cu formația din Ștefan cel Mare. Achim, 31 de ani, ajunge la Dinamo din postura de jucător liber de contract, după ce înțelegerea cu Viitorul a expirat în urmă cu doar o zi. Mijlocașul a fost sub contract cu FCSB între 2016 și 2018, timp în care șase luni le-a petrecut la Botoșani, sub formă de împrumut. A și câștigat Cupa Ligii cu ilfovenii, în 2018.

Vlad Achim, 31 de ani, a semnat cu Dinamo pentru următoarele două sezoane. A câștigat Cupa Ligii cu FCSB în 2016

Mutarea a fost anunțată pe pagina de Facebook a clubului. Fotbalistul s-a fotografiat în tricoul lui Dinamo, alături de directorul sportiv Rufo Collado. 3 trofee a câștigat Vlad Achim în carieră: Cupa României și Supercupa României cu Viitorul Constanța (ambele în 2019) și Cupa Ligii cu FCSB (2016). A jucat 30 de meciuri în sezonul trecut, la Viitorul, 28 în campionat și două în Europa League. A marcat 5 goluri, toate în Liga 1. Pentru FCSB, Achim a jucat 43 de partide și a marcat 4 goluri.

Vlad Achim, alături de directorul sportiv al lui Dinamo, Rufo Collado

Conform Transfermarkt, Vlad Achim este cotat la 500.000 de euro. Joacă pe postul de mijlocaș la închidere și are și două selecții la echipa națională. A fost rezervă neutilizată la partidele cu Grecia, în 2016, și Italia, doi ani mai târziu. Achim va avea ocazia să debuteze la Dinamo luni, 24 iunie. Echipa pregătită de Mulțescu și Țălnar o va înfrunta pe Hermannstadt, pe propriul teren, în prima etapă din Liga 1.

Pablo Cortacero a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la Ionuț Negoiță și anunța transferuri importante. Achim este prima achiziție, dar există negocieri și pentru Constantin Budescu și Denis Alibec. Pe banca tehnică, spaniolii au decis să le acorde încredere lui Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar pentru următorul sezon.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI