Răsturnare de situație în cazul Simona Halep. Ilie Năstase știe de ce nu a fost judecată sportiva din România: „Cred că de asta au amânat-o de atâtea ori” – EXCLUSIV

Situația jucătoarei Simona Halep a stârnit numeroase semne de întrebare. Sportiva este suspendată provizoriu pentru dopaj, dar deși a cerut ca dosarul ei să fie judecat „în regim de urgență” nu a fost nici măcar audiată. Ilie Năstase a vorbit despre această caz straniu în exclusivitate pentru playtech. ro și a dezvăluit ce informații are.

Ilie Năstase știe de ce nu a fost judecată Simona Halep. Fostul lider ATP, declarație exclusivă pentru playtech.ro

Simona Halep a acordat un interviu pe data de 28 aprilie 2023 în care a protestat public pentru că nu fost audiată în dosarul în care este acuzată de dopaj. Sportiva a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, dar nu a mai jucat niciun meci oficial de la finalul lunii august, de la US Open 2022, unde a și efectuat testul în urma căruia s-a găsit în corpul ei Roxadustat.

Jucătoarea a angajat o agenție de farmacologie și toxicologie să-i analizeze cazul și deși avocații ei au o mulțime de probe, în urma acestei investigații, audierea ei a fost amânată de mai multe ori. De atunci a făcut zece teste și la toate a primit rezultat negativ.

Ilie Năstase este convins că a găsit o explicație pentru această situație bizară. Judecătorii știu că nu au suficiente probe care să susțină acuzațiile de dopaj și atunci tergiversează lucrurile în speranța că vor găsi o soluție prin care să nu le fie afectată imaginea.

„Eu cred că nu au probe împotriva ei! Dacă aveau probe, cred că o judecau foarte repede și o suspendau o lună, cinci luni… Și gata! Cum să faci așa ceva? Ea se antrenează cu gândul că va juca și ei nici măcar nu-i judecă situația.

Este foarte urât din partea lor! Cred că de asta au amânat-o de atâtea ori, eu cred că nu au probe”, a declarat, în exclusivitate pentru playtech.ro, fostul lider mondial.

 

Ilie Năstase și-a adus aminte cât de rapid au mers lucrurile în cazul lui. În anul 2017, fostul jucător de tenis a fost judecat după ce a spus despre copilul pe care urma să-l nască Serena Williams „să vedem ce culoare va avea, ciocolată cu lapte!?”. În urma acestei declarații a fost suspendat trei ani de Federația Internațională de Tenis, dar după o nouă judecată pedeapsa i-a fost redusă la opt luni.

„Nu ar fi trebuit să fie judecată? Eu când am avut cazul cu Serena Williams atunci m-a judecat rapid, nu înțeleg de ce se prelungește atât de mult situația. Spunea și Ion Țiriac… Dacă tot se prelungește așa, cineva trebuie să răspundă!

Este vorba de o mulțime de turnee în care nu a avut voie să joace, dar și de bani și de punctele pe care le-a pierdut în clasamentul WTA, care sunt foarte importante”, a mai declarat Ilie Năstase.

Cum se apără Simona Halep în scandalul în care este acuzată de dopaj

Simona Halep a declarat în interviul acordat Tennis Majors că suplimente nutritive pe care le-a folosit au fost contaminate accidental cu Roxadustat, dar nu a oferit mai multe detalii în acest sens. În presă au apărut informații că anchetatorii ei ar fi identificat lotul cu probleme și ar fi găsit chiar persoana care ar fi greșit, în timpul procesului de producție. Nu au apărut însă nume și alte date exacte.

În momentul în care a fost suspendată, Simona Halep se afla pe locul 9 WTA, dar săptămâna aceasta a început-o pe 26. Sportiva susține că audierea ei a fost fixată pe 28 mai 2023, după mai multe amânări, chiar în ziua în care va începe turneul de la Roland Garros, competiție unde își dorea foarte tare să joace și pe care a câștigat-o în anul 2018.

Associated Press a relatat în luna februarie a acestui un an cazul unui jucător de tenis din Brazilia care a susținut, la fel ca Simona Halep, că suplimentele nutritive pe care le-a folosit au fost contaminate accidental cu o substanță care se află pe lista interzisă de la Agenția Mondială Antidoping (WADA). A fost suspendat pe o perioadă de 12 luni, iar în timpul audierii a declarat că „își asumă o parte din vină” și a vorbit despre „neglijență”. Această atitudine l-a ajutat, iar în luna iunie a acestui an va juca din nou în competiții oficiale.

Urmăriți Playtech.ro și pe