Oferta inedită primită de Emma Răducanu. Bunica ei a dat-o de gol înainte să fie totul oficial

Oferta inedită primită de Emma Răducanu. Bunica ei a dat-o de gol înainte să fie totul oficial
Emma Răducanu debutează, luni, în turneul de la Wimbledon, locul de unde a început ascensiunea ei, anul trecut, când a ajuns în optimile competiției

Oferta inedită primită de Emma Răducanu. Jucătoarea britanică cu origini românești debutează, luni, în turneul de la Wimbledon, acolo unde anul trecut ajungea în optimi. Ea o va întâlni în primul tur pe Alison Van Uytvanck, locul 46 WTA. Emma Răducanu nu are de gând să-și neglijeze studiile, iar bunica ei din România a dezvăluit ce ofertă a primit jucătoarea de pe locul 11 mondial.

Oferta inedită primită de Emma Răducanu

Oferta inedită primită de Emma Răducanu. Emma Răducanu este favorita numărul 10 la turneul de la Londra și urmează să joace în primul tur cu belgianca Alison Van Uytvanck, locul 46 WTA. Câștigătoarea US Open s-a confruntat în acest sezon cu numeroase probleme de sănătate, fiind nevoită să abandoneze ori să nu participe la mai multe competiții.

Emma Răducanu s-a arătat gata de Wimbledon, în ciuda situației medicale complicate, care a afectat-o și la Nottingham.

„Am avut mici probleme, da. Sunt aici să-mi joc șansa. Sunt foarte motivată să întru pe teren și să arăt ce pot, e o competiție pe care o urmărești de când ești mic. Era ideal să pot să am câteva meciuri înainte de turneu în care să-mi intru în ritm, dar asta e situația, nu o pot schimba.

Poate e mai bine, pentru că așa intru pe teren fără așteptări și presiune și pot juca un tenis fără stres”, a spus Emma Răducanu pentru Skysports.

Bunica ei a dat-o de gol înainte să fie totul oficial

Emma Răducanu a pomenit în multe rânduri de legăturile pe care le menține cu România, acolo unde trăiește bunica din partea tatălui, Niculina Răducanu (89 de ani). Presa britanică a reușit să stea de vorbă cu bunica sportivei de 19 ani, care locuiește în continuare într-un apartament din centrul Bucureștiului.

Emma Răducanu îi creează mari emoții bunicii sale ori de câte ori evoluează în competiții. Niculina Răducanu a dezvăluit că inima sa nu suportă să o urmărească la televizor.

„Nu voi putea ajunge în Anglia, dar nici nu o pot urmări la televizor, inima mea nu suportă asta. Mi se rupe inima când o văd cât de mult efort depune și mă stresez. Nu vreau să-i trimit nicio energie negativă, vreau să scot doar gânduri pozitive.

Am vorbit recent cu ea printr-un apel video. I-am spus: „Dumnezeu te va ajuta să faci ceea ce trebuie să faci”. Îi trimit cele mai bune urări. Dacă nu va câștiga acum, voi fi și eu acolo pentru ea, asigurând-o că lucrurile vor fi mai bune data viitoare”, a spus bunica Emmei Răducanu, fostă profesoară, pentru Daily Mail.

Vrea să studieze la Cambridge

Emma Răducanu a teminat liceul cu note mari și, în continuare, nu vrea să-și neglijeze studiile, chiar dacă a ajuns un star mondial. Tot bunica sportivei a declarat că nepoata ei a primit o ofertă de la prestigioasa Universitate Cambridge pentru a studia economia.

„Știu că ea vrea să meargă la facultate și să studieze economia atunci când va avea timp. Universitatea Cambridge i-a oferit posibilitatea de a face cursuri acolo.

Ei au spus că e binevenită oricând. Este și dorința mea, dar și a ei să-și continue studiile. Va face și tenis și facultate, dar trebuie să fie puternică pentru a putea să le facă pe ambele.

Mereu și-a împărțit viața între studii și tenis. Are de gând să onoreze oferta universității cât de repede va putea. Banii vin și pleacă, dar educația nu dispare niciodată”, a ,ai  spus bunica Emmei Răducanu, conform sursei citate.