Emma Răducanu, accidentată din nou și nu știe când va reveni pe teren. Câți bani a câștigat în 2022

Emma Răducanu, accidentată din nou și nu știe când va reveni pe teren. Câți bani a câștigat în 2022
Câștigarea trofeului la US Open, anul trecut, i-a adus Emmei Răducanu suma de 2,5 milioane de dolari

Emma Răducanu, accidentată din nou și nu știe când va reveni pe teren. Jucătoarea britanică cu origini românești nu reușește să confirme pe teren titlul obținut la US Open, în 2021. De atunci, sportiva de 19 ani nu s-a mai apropiat de fazele superioare ale niciunui turneu, cu excepția Transylvania Open și a acuzat multiple probleme medicale. Emma Răducanu a abandonat în turneul de Nottingham, tocmai unde debutase, anul trecut, în circuitul WTA.

Emma Răducanu, accidentată din nou și nu știe când va reveni pe teren

Emma Răducanu, accidentată din nou și nu știe când va reveni pe teren. Jucătoarea britanică riscă să rămână doar cu amintirea titlului de la US Open, o reușită miraculoasă, aproape irepetabilă în condițiile în care a reușit acest lucru trecând și de trei runde de calificări.

De atunci, Emma Răducanu n-a mai reușit nimic pe plan sportiv. A fost eliminată din primele tururi în majoritatea competițiilor. Ea s-a confruntat și cu probleme medicale tot mai diverse, de la covid-19, la bășici în palmă, dureri la spate și, mai nou, abdominale. Ea a abandonat, marţi, în primul set al meciului cu elveţianca Viktorija Golubic, din primul tur al turneului de la Nottingham, locul unde a debutat în circuitul WTA, acum un an.

Câți bani a câștigat în 2022

Emma Răducanu a anunțat că nu va lua startul nici în turneul de la Birmingham, unde era principala favorită și unde joacă și Simona Halep. Ea a lăsat să se înțeleagă, totuși, că va fi prezentă la Wimbledon, locul în care a început ascensiunea sa ca sportivă și ca vedetă mondială după ce a ajuns în optimi venind din calificări.

„A fost dezamăgitor să renunţ săptămâna aceasta din cauza unei accidentări şi nu voi fi în măsură să joc la Birmingham. Sunt însă nerăbdătoare să revin când mai curând pe terenurile de tenis, pentru a profita de restul sezonului pe iarbă”, a declarat Emma Răducanu, conform BBC.

Emma Răducanu are o situație paradoxală, deși explicabilă. Ea a câștigat în 2022 „doar” suma  de 442.431 de dolari din tenis, una infimă pentru o jucătoare clasată pe locul 11 în ierarhia mondială. În total, câștigurile sale doar din tenis se ridică acum la 3.285.062 dolari, conform WTA. Din aceștia, 2,5 milioane au fost obținuți doar datorită triumfului de la US Open 2021.

Emma Răducanu este în schimb un magnet continuu pentru sponsori. Din toamna trecută ea nu doar că a primit numeroase distincții prestigioase sportive, dar a semnat și multe contracte de publicitate, devenind imaginea unor mari firme și branduri de lux.

Majoritatea averii îi vine din contractele de sponsorizare

Dior, Tiffany, Evian, British Airways, Vodafone sau Porsche s-au înghesuit să îi ofere sportivei înțelegeri plătite cu bani grei. Presa britanică a estimat că veniturile obținute de Răducanu din aceste contracte se ridică la peste 13 milioane de euro.

Emma Răducanu a schimbat des și antrenorii, ea renunțând de curând la germanul Torben Beltz după doar 5 luni de colaborare. În trecut, a procedat la fel cu Nigel Sears, cu care reușise performanța de la Wimbledon, apoi cu Andrew Richardson, tehnicianul care i-a fost alături la triumful de la US Open.

Răducanu a declarat foarte senină că se simte foarte confortabil antrenându-se singură, fără îndrumarea unui tehnician. Ea consideră că deja știe ce are de făcut pe teren.

Nu simte nevoia unui antrenor

„Sincer, mă simt foarte confortabil cu modul în care mă antrenez acum. Nu simt că am nevoie de un antrenor convențional. Simt cum cresc, iar momentan nu mă stresează faptul că nu am un antrenor.

M-am antrenat singură încă de o vârstă fragedă. Am învățat să fiu propriul meu antrenor. Un lucru la care mă pricep foarte bine este înțelegerea jocului, studierea adversarilor. De multe ori simt că știu deja răspunsurile. Sigur, experiența unui antrenor poate fi utilă, dar în majoritatea timpului știu deja răspunsurile la întrebările pe care le pun”, a spus Emma Răducanu, potrivit The Sun.

Rămâne de văzut dacă Emma Răducanu știe ce vorbește, ea urmând de acum să se confrunte cu apărarea punctelor la turneele la care a jucat și anul trecut. Și, mai ales, la US Open, acolo unde a devenit cu adevărat faimoasă.