07 nov. 2019 | 12:24

Octombrie 2019, urgență climatică. Cea mai caldă a zecea lună din an, de când se măsoară temperaturile

Știri generale
Octombrie 2019, urgență climatică. Cea mai caldă a zecea lună din an, de când se măsoară temperaturile

Octombrie a lui 2019 deține un record. Luna aceasta reprezintă cea mai caldă lună înregistrată vreodată în lume, conform serviciului european Copernicus. Iată ce indică specialiștii despre schimbările climatice îngrijorătoare!

Octombrie a lui 2019, cea mai caldă din istorie

Octombrie 2019 a fost declarată oficial cea mai caldă lună din octombrie înregistrată, confom detaliilor oferite de serviciul european Copernicus în privința schmbărilor drastice climatice. Sursa citată a mai menționat că este a cincea lună consecutivă în care temperaturile au fost foarte aproape de un nivel record, relatează AFP. Luna precedentă a acestui an a depășit cu 0,63 de grade Celsius media perioadei de referință 1981-2000.

Mercurul termometrelor a urcat cu 0.01 grade peste temperatura înregistrată în luna octombrie a lui 2015, dar cu 1.2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referință a experților ONU pentru climă. Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record“, a afirmat serviciul Copernic într-un comunicat.

Octombrie 2019, cea mai caldă a zecea lună din lume

Octombrie 2019, cea mai caldă a zecea lună din lume

„Am eşuat în a aborda această problemă”

Numeroase țări europene au avut parte de temperaturi peste medie în această lună, cu excepția celor din nordul și nord-estul continentului, conform sursei citate. Specialișii mai afirmă că anomaliile de temperatură europene sunt mai pronunțate decât cele globale, în special iarna. Mai mult decât atât, cea mai caldă lună iulie din istorie a fost cea de anul acesta. „Oamenii de ştiinţă au obligaţia morală de a avertiza clar umanitatea cu privire la o mare ameninţare existenţială”, au declarat semnatarii într-un articol apărut marţi în revista Bioscience.

„În pofida a 40 de ani de negocieri privind clima la nivel global, cu puţine excepţii, am făcut în general lucrurile ca de obicei şi am eşuat în a aborda această problemă spinoasă”, a indicat Alianţa oamenilor de ştiinţă, condusă William Ripple şi Christopher Wolf de la Universitatea de Stat din Oregon.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro